Oven ne igra do kraja sezone

LONDON, 5. marta 2010. (Beta-AP) - Fudbaler Mančester junajteda Majkl Oven neće igrati do kraja sezone zbog povrede tetive, saopštio je njegov klub.

Oven se povredio u nedeljnoj utakmici Liga kupa, koju je Mančester pobedio sa 2:1 i u kojoj je igrač postigao izjednačujući gol.

Centarfor je ovom povredom izgubio ionako malu šansu da se nađe na spisku igrača za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

"Tokom sezone nije propustio ni trening. Možda je težak teren na Vembliju doprineo povredi, mada stvarno mislim da je u pitanju loša sreća", rekao je trener engleskog šampiona, Aleks Ferguson.

"Ovo je težak udarac - neće igrati do kraja sezone. Nažalost, ozbiljnije je nego što smo mislili. U ponedeljak će biti operisan. Ovo je momku strašno teško palo, a svi smo razočarani", dodao je on.

Oven je 89 puta igrao za reprezentaciju Engleske, poslednji put u martu 2008. godine protiv Francuske. Sam je rekao da ima male šanse da zaigra na Svetskom prvenstvu.

Selektor Fabio Kapelo kazao je, međutim, da bi 30-godišnjak mogao da se ponovo nađe u sastavu ako bude redovno igrao za Mančester, u kome se mučio da uđe u prvi tim od kada je letos došao bez obeštećenja.

"Uživao sam u svakom trenutku moje prve sezone u Mančester junajtedu i već sam stekao neke lepe uspomene. Odlučan sam u nameri da se sledeće sezone vratim u vrhunskoj kondiciji", rekao je Oven.

Pogledajte još