Dačić traži podršku društva u borbi protiv kriminala

TUTIN, 5. marta 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić zatražio je u petak u Tutinu podršku svih segmenata društva u borbi protiv kriminala.

Na komemorativnom skupu povodom ubistva policajca Željka Zečevića, Dačić je izjavio da je ubistvo policajca na dužnosti poslednja opomena u borbi protiv kriminala. "Pozivam sve u državi da se ujedinimo u borbi protiv kriminala, jer niko ne može i ne sme biti jači od države", rekao je Dačić.

On je rekao da će policija nastaviti borbu protiv kriminala u Srbiji i naglasio da je to posebno važno i nacionalno mešovitim sredinama. "Bitno je da shvatimo da kriminal i oni koji vrše teške zločine nisu pripadnici nijednog naroda ili nacionalne manjine. To su kriminalci i to je univerzalna kategorija", rekao je Dačić.

Na komemoraciji su u ime građana i kolega ubijenog policajca govorili predsednik opštine Bajro Gegić i šef policije u Tutinu Nermin Zećirović. Oni su ocenili da je ubistvo policajca na teritoriji ove opštine jedan od najtežih trenutaka za sve građane i zahtevali hitno pronalaženje izvršioca zločina. Policajac Željko Zečević ubijen je pre dva dana na dužnosti prilikom privođenja Fahrudina Mavrića u stanicu policije. Mavrić je u bekstvu.

Pogledajte još