UNS: Aleksandar Gajović novi državni sekretar za informisanje

Gajović (66) je za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja imenovan na sednici Vlade Srbije u četvrtak, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Gajović je proveo godinu dana kao savetnik u sektoru informisanja Ministarstva kulture i informisanja između 2012. i 2013. godine i učestvovao je u pisanju seta medijskih zakona.

U septembru 2013. Nadzorni odbor "Politike a. d." postavio ga je za glavnog i odgovornog urednika lista Ilustrovana politika, piše u saopštenju.

Zbog imenovanja Gajovića, nekadašnja predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović podnela je ostavku na mesto člana radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za izradu nove medijske strategije, prenosi Fonet.

U pismu koje je dostavila UNS-u i Ministarstvu kulture i informisanja navela je da ostavku podnosi zbog odluke Vlade da Aleksandra Gajovića, urednika Ilustrovane politike, imenuje za državnog sekretara za informisanje, uprkos tome što propagira "šovinističke predrasude prema ženama".

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da imenovanje Aleksandra Gajovića za državnog sekretara za informisanje, "nikako ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na katastrofalnu kadrovsku politiku aktuelne vlasti u Srbiji".

Izvor: Tanjug/FoNet
Foto: Dobro Jutro - Jovana & Srđan - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još