Ispad Romana Polanskog na konferenciji za novinare u Kanu

KAN, 20. maja 2007. (Beta-AP) - Režiser Roman Polanski napustio je danas konferenciju za novinare na filmskom festivalu u Kanu, kritikujući novinare što postavljaju "prazna" pitanja.

Polanski, čiji je "PIjanista" 2002. dobio Zlatnu palmu u Kanu, bio je na bini zajedno sa 30-ak uglednih režisera iz celog sveta koji su za jubilarni festival, 60. po redu, pripremili kratke filmove u čast filma.

Tu su, pored ostalih, bili Meksikanac, Alehandro Gonsales Inaritu (Alejandro Gonzales Inarritu), Nemac, Vim Venders (Wim Wenders) i Kinez, Vong Kar-vaj.

Nekoliko pitanja na konferenciji za novinare odnosilo se na budućnost filma u digitalnoj eri. Ispad Polanskog, međutim, nije izgledao kao reakcija na neko konkretno od tih pitanja.

Kad je voditelj konferencije novinare upozorio da im je ostalo još samo dva minuta, Polanski (73) je uzeo mikrofon i rekao: "Sramota je što postavljate tako bedna pitanja. Mislim da vas je zaista kompjuter spustio na taj nivo. Vas uopšte ne zanima šta se događa na filmu".

"Iskreno, mislim da bi najbolje bilo da svi krenemo na ručak", predložio je i otišao. Nijedan drugi reditelj ga nije pratio.

Pogledajte još