fbpx

PONOVO PRED BEOGRAĐANIMA: Božo Vrećo 3. decembra u Sava Centru

Umetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tokom poslednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i evropska i svetska muzička senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterisao kao „Čoveka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istakao kao sinonim potpune slobode.

Muško-ženska dualnost Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem. Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a poslednji pod nazivom "Pandora".

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko navrata je javno izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali „onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svetlost dana i zasjao punim sjajem“.

Na repertoaru nejgovih koncerata uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo je uvrstio i autorske sevdalinke, pri čemu valja istaknuti njegov neosporan talenat i umeće u autorstvu novih sevdalinki, gde je svojim stvaranjem popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.

- Jako sam sreĆan, Sava Centar je san svakog pevača. Izuzetno se radujem toj sinergiji i atmosferi 3. decembra, repertoar se oblikuje, haljine se šiju, karte se kupuju i sve je rekao bih pod kontrolom i onako kako treba da bude. Zahvalan sam mom producentu Tomislavu Kašljeviću i celoj ekipi koja brine da sve bude čarobno, medijima i mojoj vernoj publici koja je sve brojnija. Beograd je oduvek deo mene i moje ljubavi pa zato koncerti u njemu i jesu moja intimna ljubavna priča i zato se toliko vole. Moji gosti su moji prijatelji te noći i siguran sam da ćemo stvoriti noć za pamćenje zato i pozivam sve da dođu jer moji koncerti su uvek drugačiji i nisu samo koncert, oni su deo i našeg životnog iskustva, slobode i oslobađanja, ljubavi i žrtve za ono u šta svim srcem verujemo, vere u nas same. Zajedno ćemo pevati, plesati, smejati se i plakati, to je sevdah zapravo, to sam ja! - izjavio je jako uzbuđen Božo Vrećo.

Karte su u prodaji na blagajni SC kao i na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od 1300, 1600, 1900 i 2300 din.

Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.