PONOVO PRED BEOGRAĐANIMA: Božo Vrećo 3. decembra u Sava Centru

Umetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tokom poslednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i evropska i svetska muzička senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterisao kao „Čoveka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istakao kao sinonim potpune slobode.

Muško-ženska dualnost Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem. Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a poslednji pod nazivom “Pandora”.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko navrata je javno izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali „onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svetlost dana i zasjao punim sjajem“.

Na repertoaru nejgovih koncerata uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo je uvrstio i autorske sevdalinke, pri čemu valja istaknuti njegov neosporan talenat i umeće u autorstvu novih sevdalinki, gde je svojim stvaranjem popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.

Jako sam sreĆan, Sava Centar je san svakog pevača. Izuzetno se radujem toj sinergiji i atmosferi 3. decembra, repertoar se oblikuje, haljine se šiju, karte se kupuju i sve je rekao bih pod kontrolom i onako kako treba da bude. Zahvalan sam mom producentu Tomislavu Kašljeviću i celoj ekipi koja brine da sve bude čarobno, medijima i mojoj vernoj publici koja je sve brojnija. Beograd je oduvek deo mene i moje ljubavi pa zato koncerti u njemu i jesu moja intimna ljubavna priča i zato se toliko vole. Moji gosti su moji prijatelji te noći i siguran sam da ćemo stvoriti noć za pamćenje zato i pozivam sve da dođu jer moji koncerti su uvek drugačiji i nisu samo koncert, oni su deo i našeg životnog iskustva, slobode i oslobađanja, ljubavi i žrtve za ono u šta svim srcem verujemo, vere u nas same. Zajedno ćemo pevati, plesati, smejati se i plakati, to je sevdah zapravo, to sam ja! – izjavio je jako uzbuđen Božo Vrećo.

Karte su u prodaji na blagajni SC kao i na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od 1300, 1600, 1900 i 2300 din.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.