SPO najavio krivičnu prijavu protiv Galića

BEOGRAD, 5. marta 2010. (Beta) - Srpski pokret obnove zatražio je u petak od Vlade Srbije da povuče predlog da Borislav Galić bude imenovan za šefa Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

SPO je najavio da će protiv njega podneti krivičnu prijavu zbog, kako je navedeno, falsifikovanja i nabavke lažnih pasoša dvojici osuđenih za ubistvo četvorice članova te stranke na Ibarskoj magistrali.

"Srpski pokret obnove neće glasati za taj predlog Vlade Srbije i očekuje da Republičko javno tužilaštvo pokrene krivični postupak protiv Borislava Galića zbog falsifikovanja i izdavanja lažnih isprava" Nenadu Iliću i Nenadu Bujoševiću i članovima njihovih porodica, saopštila je ta stranka.

Ilić i Bujošević, bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije, osuđeni su na 40 odnosno 35 godina zatvora zbog ubistva četvorice pripadnika SPO na Ibarskoj magistrali u insceniranoj saobraćajnoj nesreći, 3. oktobra 1999. godine kada je povređen lider stranke Vuk Drašković.

Srpski pokret obnove je naveo da će podneti krivičnu prijavu protiv Galića ako tužilaštvo ne pokrene krivični postupak. Galić je bio šef kabineta načelnika Državne bezbednosti Gorana Petrovića.

Pogledajte još