Arsenal pobedio Barnli, Bolton bolji od Vest Hema

BEOGRAD, 6. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri Arsenala pobedili su Barnli sa 3:1 i priključili se Čelsiju na prvom mestu na tabeli, dok je važan trijumf u borbi za opstanak ostvario Bolton, koji je bio bolji od Vest Hema sa 2:1.

Arsenal je poveo u 34. minutu golom Seska Fabregasa, posle asistencije Samira Nasrija. To je bio 17. gol u sezoni kapitena "tobdžija", koji je teren napustio pred kraj prvog poluvremena zbog povrede kolena.

Dejvid Nagent izjednačio je u 50. minutu, a posle deset minuta domaći su ponovo poveli preko Tea Volkota.

Konačan rezultat postavio je rezervista Andrej Aršavin u 90. minutu.

Arsenal je posle 29 utakmica sakupio 61 bod, toliko ima i prvoplasirani Čelsi, ali "plavci" imaju meč manje, pošto ovog vikenda igraju četvrtfinalnu utakmicu FA Kupa protiv Stouka. Barnli je pretposlednji sa 23 boda iz 28 utakmica.

Fudbaleri Boltona pobedili su na gostovanju Vest Hem sa 2:1 i tako se izvukli iz opasne zone. Golove za Bolton postigli su Kevin Dejvis i Džek Vilšir, dok je jedini pogodak za domaće postigao Alesandro Dijamanti, dva minuta pre kraja utakmice.

Bolton se tako popeo na 13. mesto na tabeli sa 29 bodova, dok je Vest Hem 14. sa 27, odnosno na tri boda od zone ispadanja.

Pogledajte još