Džeki Čen: Akcione zvezde ne moraju da znaju kung fu

HONGKONG, 21. maja 2007. (Beta-AP) - Glumci koji žele da postanu akcione zvezde ne moraju da koriste kung fu poteze u tuči sa protivnicima na velikom platnu kako bi uspeli u karijeri, savet je Džekija Čena (Jackie), jednog od najvećih imena u tom žanru.

Glumac, koji traga za učesnicima u svom novom televizijskom šou za talente "The Disciple" (Učenik), kaže da je frustriran time što se u akcionom žanru često instistira na vladanju kung fuom.

U blogu na svom sajtu, Čen je naveo da traga za gracioznošću pokreta, bilo da ona potiče od bavljenja sportom, plesom ili poznavanja kung fua.

"Jedna od osoba koje su se prijavile za takmičenje izvela je ples sa mačem na svom demo snimku. Bilo je užasno! Ali, onda je otplesala običan ples i to je bilo divno. Odličan je plesač", objasnio je glumac.

Čen je istakao da poznavanje kung fua nije neophodno za uspeh u svetu akcionog filma i kao primer naveo bivšu Bondovu devojku Mišel Jeo (Michelle) i junakinju filma "Pritajeni tigar, skriveni zmaj" Džang Ziji.

"Mišel Jeoh i Džang Ziji ništa nisu znale o kung fuu, ali su bile plesačice. Uz plesačku veštinu, brzo i lako su naučile trikove i pokrete", naveo je.

Pogledajte još