Počeo 7. međunarodni Festival domaćih igranih serija FEDIS

Prve večeri festival je svečano otvorio prošlogodišnji dobitnik nagrade za režiju Darko Bajić, i dodeljene su nagrade Zlatna antena za najbolji glumački par kao i Zlatna antena za najpopularniju TV seriju iz regiona prikazanu u Srbiji.

Takođe je uručena nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji i upriličen Nelina čokoladni party za sve učesnike iz zemlje i regiona.

Drugog festivalskog dana, 18. oktobra u velikoj sali Doma Omladine Beograda održaće se svečana ceremonija proglašenja ovogodišnjih pobednika i dodela nagrada ZLATNA ANTENA u 12 kategorija - najbolja serija, najgledanija, najbolji glumac i glumica, glumački par, režija, scenario, fotografija, kostim, montaža i muzika, na osnovu mišljenja Stručnog žirija.

Pravo učešća, prema rečima osnivača i direktora Jugart-a Nenada Milenkovića, imaju sve TV serije premijerno prikazane protekle godine u zemlji i regionu, a to je osam TV ostvarenja iz Srbije ("Sumnjiva lica", "Santa Maria Dela Salute", "Selo gori, a baba se češlja", "Vojna akademija", "Ubice moga oca", "Andrija i Anđelka", "Nemoj da zvocaš" i "Komšije") kao i dva TV ostvarenja iz regiona ("Gorčilo" iz Crne Gore i "Zlatni dvori" iz Hrvatske).

Tradicionalno, uz nagrade su dodeljene i povelje za zapažene epizodne uloge u TV ostvarenjima.

Posle svečane ceremonije upriličen je i koktel i druženje za aktere, dobitnike nagrada, direktore TV produkcija i ugledne zvanice iz sveta kulture, kinematografije, biznisa i predstavnike medija...

Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još