Bajern osvojio samo bod, Šalke drugi

BEOGRAD, 6. marta 2010. (Beta) - Lider Bundeslige, Bajern iz Minhena, odigrao je 1:1 sa Kelnom u gostima, čime je dozvolio Šalkeu da priđe na dva boda zaostatka posle pobede od 4:1 nad Ajntrahtom, u 25. kolu fudbalskog prvenstva Nemačke.

Nekadašnji centarfor Bajerna Lukas Podolski postigao je svoj prvi gol od septembra za vođstvo Kelna u 32. minutu. Izjednačio je Bastijan Švajnštajger i tako doneo bod gostima.

Bajern ima 53 boda, a Šalke je do sada sakupio 51. Ovi rezultati išli su na ruku Bajeru iz Leverkuzena, koji sada ima 50 bodova i eventualnom sutrašnjom pobedom nad Nirnbergom bi se vratio na prvo mesto.

Hamburg je na četvrtom mestu posle pobede od 1:0 nad Hertom. Verder je uspeo da spase bod i ostane peti, pošto je posle vođstva protivnika izjednačio na 2:2.

Volfsburg je kod kuće pobedio Bohum sa 4:1, a dva gola postigao je bosanski reprezentativac Edin Džeko. U borbi za opstanak, Hanover je pobedio Frajburg sa 2:1.

Borusija iz Dortmunda pobedila je na svom terenu Borusiju iz Menhengladbaha sa 3:0 i popela se na peto mesto na tabeli. Najzaslužniji za trijumf domaćina bio je Muhamed Zidan koji je postigao dva gola i asistirao Kevinu Groskrojcu kod prvog pogotka na utakmici.

Za tim iz Dortmunda celu utakmicu odigrao je reprezentativac Srbije Neven Subotić.

Ekipa iz Dortmunda sada ima 42 boda, bod manje od četvrtoplasiranog Hamburga, a Borusija iz Menhengladbaha ostala je na 12. mestu sa 30 bodova.

Pogledajte još