Felps oborio nacionalni rekord na 200 leptir

ANAPOLIS, 8. marta 2010. (Beta-AP) - Olimpijski šampion, Amerikanac Majkl Felps oborio je nacionalni rekord na 200 jardi leptir na plivačkom šampionatu države Merilend, održanom u gradu Anapolis.

Felps je osvajao zlatne medalje na olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine u disciplini 200 metara leptir. On je deonicu preplivao za minut i 39,65 sekundi, što je pet stotinki brže od starog nacionalnog rekorda, starog četiri godine.

Bazen u kome je plivao meren je u jardima, a ne metrima i neće biti zvaničan dok ga ne potvrdi Plivački savez SAD.

Felps je želeo da obori rekord na kraćoj deonici.

"Pokušavao sam da utvrdim kako sam plivao 2006. godine i hteo sam da vidim šta mogu da uradim večeras. Želeo sam da probam da ga oborim. Posle poslednjeg okreta hteo sam što duže da ostanem pod vodom. To je očigledno donelo rekord", rekao je Felps.

Najveća plivačka zvezda sveta sprema se za Olimpijske igre 2012, a ocenio je da će dve godine do početka "proleteti". Sledeći put će nastupiti na takmičenju Univerziteta Ohajo tokom prvog vikenda aprila.

"Ima još mnogo toga da se uradi. Ovo pokazuje da mogu da budem brži uz više vremena i treninga. Nisam sportski u najboljoj formi trenutno, a nisam ni u plivačkoj. Ali, to što sam uradio u poslednje dve nedelje pokazuje da je sve moguće kada sam spreman", rekao je Felps.

Pogledajte još