PREPORUKA NEDELJE: Hari Varešanović – serija, film, vino, restoran, recept

Hari Mata Hari predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2006. godine održanom u Atini pesmom "Lejla" koju je napisao Željko Joksimović. Vreme, u kojem je stvorio najveći broj hitova, bilo je romantično i mirisalo je na ljubav. Uvek je želeo da bude otvoren, da radi šta želi, nije voleo nikad silu, nekompetente ljude koji imaju novca, hteo je da znanje bude ispred imanja. Njegova životna parola je znanje, pa imanje. Pored toga potrudio se da nam stihovima objasni da su žene bile neophodna inspiracija u njegovom životu, kao voda telu. Posledenje nedelje oktobra daje nam preporuke kako uspešno savladati hladne jesenje dane.

Foto: Promo

FILM

"Kuduz" - iako je danas kinematografija napredovala savremenom tehnikom, ja sam čovek koji je zaljubljenik u dobru priču i tematiku. Film "Kuduz", pored priče o realnom životu koji se dešava kod nas i dobrih glumaca, napravio je pečat ne samo kroz kinematografiju, već i istoriju muzike. Numera "Žute dunje" ušla je u istoriju muzike Balkana i jedna od mojih privatno najdražih pesama.

www.imdb.com

Foto: Promo

SERIJA

"Urgentni centar" - američka serija koju sam ispratio, odlična glumačka ekipa gde se istakao i Goran Višnjić. Serija mi se dopala jer je svaka epizoda donosila nove avanture lekara i njihovih pacijenata. Negde sam video kako će izgledati i život moje ćerke kao lekara koje je u to vreme studirala medicinu. Ali, srećom "to ludilo" prikazano na malim ekranima u realnosti je drugačije kao i život ljudi u belom.

www.imdb.com

Foto: Promo

RESTORAN

Restoran "Nello" nalazi se u srcu Sarajeva. Volim zbog odlične hrane, posebno ako ste ljubitelj italijanskih jela, morskih specijaliteta i prave domaće bosanke kuhinje. Restoran se sastoji od tri dela od kojih svaki živi na svoj način, a ipak čine harmoničnu celinu.

www.facebook.com/RestoranNello/

Foto: Promo

VINO

Italijnsko belo vino "Gavi". Poznato je koliko su Italijani čuveni po osećaju za lepo. Najbolji dizajn, moda, arhitektura, kuhinja, muzika, filmovi... Koliko li je samo divnih stvari na svetu koje potiču iz ove zemlje. Ako svemu ovome dodamo i poznatu italijansku strastvenost, onda i ne čudi što mnogi misle da i najbolja vina dolaze upravo iz Italije. Svojom umetnošću u pravljenju vina Italija odavno zadivljuje ceo svet.

www.cossetti.it

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

Salata od lignji - toplo ili hladno, glavno jelo ili prilog – birajte sami! Lagana salata od liganja i pečenog povrća jednako je ukusna u oba slučaja, a fino će se uklopiti i sa kuvanim mladim krompirom posutim naseckanim peršunom:
500 g očišćenih liganja
250 g zelene salate
300 g tikvica
200 g sveže crvene paprike
2 kašikice vegete
Za salatni preliv:
2 kašikice maslinova ulja
4 kašikice limunova soka
so po želji

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva/Promo

Pogledajte još