Otvoren Capitol park Rakovica: Najveći ritejl park u Beogradu primio prve posetioce

Svečanom programu prisustvovali su prvi potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradonačelnik Rakovice Vladan Kocić, državni sekretar Aleksandra Damnjanović, njegove ekselencije ambasadora Belgije, diplomate ambasade Azerbejdžana, i druge visoke zvanice.

- Sa ponosom vam možemo reći da je ovo naš treći po redu ritejl park u Srbiji, od trenutka kada smo 2013. godine kao "Poseidon Group" započeli naše poslovanje kao investitor i graditelj na srpskom tržištu. Capitol park u Šapcu otvoren je 2014. godine, a nastavili smo izgradnjom i otvaranjem Capitol parka u Somboru, u septembru ove godine – izjavio je na otvaranju Džejms Gan, direktor kompanije "Poseidon group" najavljujući otvaranje još dva ritejl centra tokom 2018. godine

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da opština Rakovica sada postaje poznata po kranovima, gradilištima i investicijama, umesto po napuštenim fabrikama i halama i da smo na dobrom putu, jer kroz investicije zapošljavamo sve više ljudi Capitol park Rakovica je u prvoj fazi otvorio 400 novih radnih mesta, a očekuje se još 50 u drugoj fazi, što utiče na smanjenje nezaposlenosti u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović rekao je da je Rakovica bila "odbačena opština" u koju niko nije hteo da ulaže i da mu je drago da je došlo do promene, jer je u toku samo jedne nedelje u toj opštini otvoren Dom zdravlja i maloprodajni park.

Na otvaranju je u ime britanske kompanije "Poseidon Group" predsedniku opštine Rakovica Vladanu Kociću doniran ček od 10.000 evra za izgradnju dečijeg parka u Rakovici, a predsedniku džudo kluba "Rakovica", čiji je sponzor kompanija "Poseidon Group", Miomiru Mrvaljeviću i najtrofejnijem takmičaru tog kluba Aleksandru Kukolju ček u iznosu od 15.000 evra.

Više od 30 zakupaca – poznatih domaćih i svetskih brendova na 25.000 m2 obradovalo je posetioce popustima i celodnevnom zabavom uz koncerte Željka Vasića, Dženana Lončarevića i Lexington benda, kao i vatrometom na kraju dana.

Najveća atrakcija novog ritejl parka je Cine Grand bioskop koji pruža neponovljivo iskustvo zahvaljujući najsavremenijim NEC laserskim projektorima u svim salama, JBL i Crown najmodernijem ozvučenju, i Volfoni 3D sistemu za najbolju 3D sliku.

Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još