IVANA TRIŠIĆ: Titula Miss Srbije za mene predstavlja neverovatan uspeh

Titula Ambasadora lepote ovoga puta pripala je mladoj Beograđanki, dvadesettrogodišnjoj studentkinji prava čija slovenska lepota malo koga ostavlja ravnodušnim. Ivana je po mišljenju stručnog žirija svojim zanosnim izgledom i pitomom harizmom zavredela da bude proglašena pobednicom ovogodišnjeg takmičenja za Miss Srbije, a ona skromno tvrdi da je konkurencija bila veoma jaka, te da se svaka od takmičarki vrlo lako mogla naći na njenom mestu.

Reč je o dami koja je, pored sfere lepote i modelinga, svoju pažnju usmerila i na formalno obrazovanje budući da joj je jedan od ciljeva da postane advokat u oblasti međunarodnog prava, čime bi ispunila i svoju, ali i dugogodišnju želju svoje majke.

Sa čitaocima našeg portala Ivana danas deli svoje utiske kada je o izbornoj večeri reč, govori o razlozima koji su je naveli da se prijavi na takmičenje za Miss Srbije, o planovima za predstojeću godinu i ogromnoj podršci porodice, iznosi svoje viđenje lepote kao kategorije, estetske hirurgije kao trenda, te se osvrće na svoja pojedina interesovanja, očekivanja i želje.

Miss Srbije Ivana Trišić i prva i druga pratilja - Maja Marčić i Nina Jovanović

Kakav je osećaj biti nosilac titule najlepše žene u Srbiji?

- Iskreno da vam kažem prelep, i veoma zastrašujuć. Biti nosilac jedne ovako prestižne titule i predstavljati svoju zemlju na svetskom takmičenju 2018. godine je jedan neverovatan uspeh za mene.

Koliko vam znači ova pobeda, i koji su bili Vaši motivi kada ste se prijavljivali na takmičenje za Miss Srbije?

- Ova pobeda predstavlja veliki uspeh za mene i ispunjava me prelepim osećanjima i srećom. Prijavila sam se na nagovor mnogobrojnih prijatelja sa ciljem da steknem neko novo iskustvo. Priželjkivala sam pobedu naravno, ali nisam smela ni da sanjam ovoliki uspeh na takmičenju.

Kakvi su Vaši utisci kada je sama organizacija događaja u pitanju?

- Utisci su fenomenalni. Prvenstveno veliko hvala kompaniji "Miss Yu" koja nam je omogućila fantastično iskustvo, znanje, edukovanje na mnogim poljima tokom priprema. Smatram da je ovaj događaj protekao na svetskom nivou u duhu lepote, znanja i obrazovanja.

Po čemu ćete pamtiti dvonedeljni boravak u Porto Karasu, gde ste se zajedno sa drugim kandidatkinjama pripremali za izborno veče?

- Pored toga što je ovaj kompleks sam po sebi magičan, izdvojila bih kao veliku podršku ceo tim koji je vredno radio sa nama kako bi svaka od nas imala šansu za pobedu. Jedno od najzanimljivijih predavanja je bilo izlaganje ambasadora Danila Milića o diplomatskom bontonu. Takođe, sve devojke su bile fenomenalne i divne pa slobodno mogu da kažem da smo postale jedna velika porodica. Bilo je tu i suza i smeha, ali nakon svega ostale su neverovatne uspomene.

Kakvi su vam planovi za predstojeći period, šta biste želeli da postignete ili ostvarite tokom narednih godinu dana koliko ste nosilac ove prestižne titule?

- Volela bih da radim na humanitarnim aktivnostima i da iskoristim svoju titulu u svrhu podizanja humanosti u našem narodu, a uz to ću vredno raditi na sebi da budem bolja. U oktobru sledeće godine čeka me takmičenje za Miss Sveta pa ću ovu godinu iskoristiti kako bih se što bolje pripremila za taj događaj.

Ko Vam je bio najveća podrška tokom ovog perioda? Da li je bilo teških momenata, trenutaka kada ste sumnjali u sebe i svoju odluku da se prijavite na takmičenje?

- Najviše su me podržali moja porodica i prijatelji, od samog početka ovog putovanja. Tu je naravno i moja kompanija koja mi je izlazila u susret prilikom bilo koje nedoumice ili pada samopouzdanja.

Proglašeni ste za prvu među najlepšim damama. Šta za Vas predstavlja pojam lepote, i koliko je ona zapravo važna danas?

- Lepota je u svemu oko nas, ne mora nužno biti samo estetska. U svetu gde je nažalost fizički izgled veoma bitan, vašno je uzdizati se i duhovno. Smatram da je lepota prolazna i da na prvom mestu treba biti dobar i obrazovan, jednom rečju kompletna osoba.

Kakav je vaš stav o estetskoj hirurgiji i pribegavanju ozbiljnim medicinskim zahvatima kako bi se postigao odgovarajući standard i ideal lepote?

- Smatram da treba biti prirodan jer nikada nećete biti lepši i bolji od onoga čime vas je nagradila priroda. Naša kompanija propagira prirodan izgleg i veoma su strogi kriterijumi za odabir devojaka za ovo takmičenje. Uz malo sjaja i dobrog frizera uspeh je zagarantovan.

Budući da ste studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu, da li planirate da nastavite sa usavršavanjem u toj oblasti, ili su se vaša interesovanja pak, pod uticajem skorašnjeg razvoja događaja promenila?

- Obrazovanje mi je na prvom mestu i planiram da nastavim u tom pravcu. U ovom periodu imam zaista mnogo obaveza a malo slobodnog vremena ali se trudim da sve uskladim najbolje što mogu i da budem dosledna na svim poljima.

Rekli ste da su vaši uzori i idoli Irina Šajk i Monika Beluči. Zašto baš ove dve dame?

- Obe ove dame poseduju neprikosnovenu lepotu i šarm, a pored fizičkog izgleda uspešne su žene i na drugim poljima, svaka u svom domenu karijere. Posedovati glumački talenat kao što ima Monika i prefinjeni stav i hod kao što ima Irina na pisti, za mene predstavlja podsticaj da dam sve od sebe u domenu svoje karijere.

Da li i u Vašem životu, kao što je to slučaj sa većinom devojaka, postoje momenti kada se osećate nezadovoljni sobom, svojim izgledom, i kakvim taktikama za podizanje samopouzdanja tada pribegavate?

- Naravno, nijedna od nas nije savršena. Prvenstveno, žene smo, i takve nesigurnosti su nam u prirodi. Kada sam neraspoložena okružim se dragim ljudima, šalama i pozitivnom atmosferom u krugu doma i time dajem sebi podstrek, jer verujem da je život prelep i da će se sve popraviti uz malo truda.

Na koji način volite da provodite slobodno vreme? Da li imate neki hobi ili interesovanja mimo oblasti prava i mode?

- Mnogo volim da putujem i istražujem nova mesta i kulture. Takođe, mnogo učim i idem na kurseve stranih jezika. Slobodno vreme provodim sa dragim ljudima, porodicom i prijateljima.

Koliko Vam se život, od izborne večeri do danas promenio, i koji je najveći izazov koji Vam je titula Ambasadora lepote donela?

- Iskrena da budem, veoma. Pored mnogobrojnih obaveza koje su me sačekale nakog finalne večeri, počela sam odgovornije da shvatam sve što mi se dešava jer ipak sam predstavnik lepote i nosim ovu titulu koja donosi i veliku odgovornost. Moja misija ambasadora tek počinje i trudiću se da opravdam ovu divnu nagradu, da ne razočaram sve one koji su verovali u mene i pomogli mi da postanem Miss Srbije.

Autor: Marija Milošević
Foto: Promo

Pogledajte još