Srbija na startu sa Farskim Ostrvima

BEOGRAD, 8. marta 2010. (Beta-FoNet(old_image)) - Fudbalska reprezentacija Srbije počeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godien 3. septembra 2010. gostujući na Farskim Ostrvima, odlučeno je na sastanku predstavnika Grupe C u Beogradu.

Srbija će se u kvalifikacijama za EP 2012. takmičiti u kvalifikacionoj Grupi C sa Farskim Ostrvima, Slovenijom, Estonijom, Italijom i Severnom Irskom.

Srbija će posle toga igrati 7. septembra na svom terenu sa Slovenijom, pa će opet biti domaćin 8. oktobra Estoniji, a zatim će putovati 12. oktobra u Italiju.

Posle pauze, Srbija će ugostiti Severnu Irsku 25. marta 2011, pa će ići na gotovanje 29. marta u Estoniju.

Naredne mečeve igraće 2. septembra 2011. u Severnoj Irskoj, pa na svom terenu 6. septembra sa Farskim Ostrvima. Na kraju, 7. oktobra, pred svojom publikom igraće sa Italijom i zatim 11. oktobra u Sloveniji.

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Đankarlo Abate istakao je da je srećan kako je urađen kalendar za kvalifikacije koji je veoma izbalansiran.

"Uvek je jako teško napraviti kalendar za takmičenje koje ide posle Svetskog prvenstva. Srećni smo što smo napravili kalendar u tako kratkom vremenu", rekao je Abati.

On je dodao da respektuje sve protivnike i da će meč u Beogradu u završnici kvalifikacija, biti samo jedan od 10.

Selektor Severne Irske Najdžel Vortington zahvalio je Fudbalskom savezu Srbije na organizaciji sastanka i naglasio da su svi predstavnici država radili veoma naporno na kalendaru.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Slovenije Aleš Zavrl ocenio je da je dobro što je napravljen kalendar za Grupu C i da je ubeđen da u drugim grupama neće doći do dogovora i da će se parovi odrediti žrebom.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković istakao je da kalendar predstavlja "kompromis svih nas".

"Mi smo prezadovoljni. Želeli smo da ne igramo u terminima prijateljskih utakmica i da ne igramo u junu na kraju sezone, jer je to opterećenje za igrače", rekao je Laković.

Na Evropsko prvenstvo 2012. plasiraće se direktno pobednici devet kvalifikacionih grupa i najbolja drugoplasirana ekipa, a još četiri reprezentacije dobiće se u baražu. Plasman su obezbedili organizatori EP Poljska i Ukrajina. 

Raspored utakmica: 

2. septembra 2010: Farska Ostrva - Srbija
7. septembra: Srbija - Slovenija
8. oktobra: Srbija - Estonija
12. oktobra: Italija - Srbija
25. marta 2011: Srbija - Severna Irska
29. marta: Estonija - Srbija
2. septembra: Severna Irska - Srbija
6. septembra: Srbija - Farska Ostrva
7. oktobra: Srbija - Italija
11. oktobra: Slovenija - Srbija

Pogledajte još