Pao (ne) pušta Marusi

Košarkaši Panatinaikosa će u poslednju utakmicu Top 16 faze Evrolige protiv Marusija (četvrtak, 18.00), koja za njih nema nikakav rezultatski značaj, ali ima za komšije i Partizan, mogli da uđu značajno oslabljeni bez Vasilisa Spanulisa, najverovatnije i Dimitrisa Dijamantidisa i Nikole Pekovića!? 

Spanulis je u duelu sa Partizanom zaradio povredu kolena zbog koje je propustio nedeljni derbi sa PAOK, na kom se Dijamantidis požalio na bolove u mišiću koji je operisao letos. Konačno, Peković koji je propustio duel u Beogradu opet se žali na povređeno stopalo, a Stratos Perperoglu na probleme sa desnom nogom... 

Ipak, s kojim god timom da istrče (očekuje se povratak Jasikevičijusa koji na prethodnim utakmicama nije dobio priliku zbog loše forme), u Panatinaikosu, barem na rečima, najavljuju juriš na pobedu.
- Želimo da završimo Evroligu trijumfom, ako mene pitate voleo bih da se u četvrtfinalu nađe Partizan - jasno je Peković još jednom izrazio stav “zelenih”, koji priželjkuju veliku podršku s tribina. 

Da je stvarno tako, svedoči i (uslišena) molba čelnicima Evrolige, da ugovoreni termin duela sa Marusijem (20.45), kada se igra i meč Barselona - Partizan, pomere za 18.00 kako bi navijači odmah po završetku košarkaške utakmice mogli da bodre fudbalere u duelu Lige Evrope protiv Standarda. 

Novi ugovor za Željka Obradovića 

Najtrofejniji evropski stručnjak Željko Obradović u utorak slavi 50. rođendan. Grčki mediji napominju da bi poklon od braće Janakopulos, vlasnika kluba, mogao da bude novi ugovor pošto postojeći ističe na kraju sezone. 

Početak leta biće kraj saradnje sa Batistom, Dijamantidisom, Spanulisom, Carcarisom, Hejslipom i Nikolasom, a Peković ima opciju produžetka saradnje na još sezonu.

www.novosti.rs

Pogledajte još