Počela rasprava o amnestiji

BEOGRAD, 9. marta 2010. (Beta) - Skupština Srbije počela je u utorak načelnu raspravu o Predlogu zakona o amnestiji, nakon što su poslanici iskoristili vreme za postavljanje pitanje.

Predlog zakona, koji predviđa oslobađanje krivične odgovornosti i brisanje iz kaznene evidencije osuđenih i osumnjičenih za izbegavanje vojne obaveze, poslanicima obrazlaže ministarka pravde Snežana Malović.

Na početku rada, zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Radojko Obradović pitao je predsednicu parlamenta Slavicu Đukić-Dejanović koliko je ukupno poslaničkih pitanja postavljena od 18. februara 2009. kada je uvedena ta mogućnost izmenama Poslovnika o radu i koliko je odgovora stiglo na ta pitanja.

Zamenik šefa poslaničke grupe Nove Srbije Miroslav Markićević pitao je ministra poljoprivrede Sašu Dragina šta to mininistarstvo preduzima i kako misli da reši problem izlivanja reka koje odnose hiljade hektara poljoprivrednog zemljišta i da li u budžetu postoje sredstva za rešavanje vodotokova reka.

Pogledajte još