TEŽAK PERIOD: Stanje Olivera Dragojevića sve lošije

Oliver Dragojević bori se sa rakom pluća koji mu je dijagnostifikovan letos, a bolest sve više uzima maha. Pevač je pre desetak nada nastupio je u splitskom HNK, na proslavi 50. godišnjice Županijske lige protiv raka.

Pojavio se s kapom na glavi, ali ju je ubrzo skinuo i otkrio da je ostao bez kose. Publika nije mogla da suzdrži suze, a potreseni su bili i Tedi Spalato, Džiboni i Marijan Ban koji su tada s Oliverom delili pozornicu. Međutim, nekoliko dana kasnije – 21. oktobra, Oliver nije smogao snage da dođe u zagrebačku Arenu i održi koncert s Džibonijem.

Oliver kaže da mu je žao što nije nastupio u Zagrebu i ističe da ga podrška kolega i fanova ohrabruje i da mu mnogo znači. Dragojević trenutno boravi u Splitu, gde se uz pomoć i podršku svojih najbližih oporavlja od poslednje hemoterapije.

- Evo me kod kuće, slabo izlazim, pripremam se za sledeću hemoterapiju. Dane kratim vežbajući glas, a pogledam i utakmice Hajduka - započeo je razgovor za 100posto.hr Oliver Dragojević.

Pevač priznaje da mu je teško da se bori sa opakom bolešću, ali i da ne odustaje.

- Vražja bolest je to, malo sam oslabio ali nadam se pozitivnom ishodu. Najbitnije je ostati čvrst u glavi, a ja se psihički osećam dobro. Pijem mnogo lekova, za svakakva čuda... Protiv bolova, za krv, za energiju, pa se mogu događati nuspojave. Teško je to sve uskladiti i biti siguran da su sve tablete međusobno kompatibilne. Bio sam čak ostajao bez sluha. To je trajalo dve sedmice, kao da su mi uši bile začepljene - priča Dragojević i dodaje kako bez glasa ipak nije ostao.

- Svaki dan u kući vežbam. Malo sviram, pevam, pokušavam da ne ispadnem iz ritma - kaže Dragojević.

Na pitanje da li vežba zbog koncerta koji bi sredinom decembra trebalo da održi u svom Splitu, pevač poručuje da Split voli najviše na svetu.

- To je moja publika, to je uvek spektakl. Srce mi želi i traži još pesme, koncerata i veselja, ali treba videti kako ću se osećati, odnosno hoću li to moći da izržim. Hemoterapiju je teško podenti, koliko vam pomaže toliko istovremeno i odmaže, ali barem sam zadovoljan što me nisu uhvatile one klasične neugodnosti koje one uzrokuju - rekao je Oliver i dodao da se još uvek ne može znati u kakvom je stadijumu njegov tumor, kao i to jesu li dosadašnje hemoterapije urodile plodom.

Pregled na CT-u, kaže, sledi tek za nekoliko meseci, a tada bi se trebalo da se zna kakvo je stanje.

- Ako klasična hemoterapija ne pomogne, okrenuću se drugim načinima lečenja, a šta sad? - kaže pevač ali priznaje da se cigareta nije odrekao.

- Mislim da neću nikad prestati da pušim. Smanjio jesam, ali pušim i dalje. Ma znaš šta, idu mi na živce svi ti pusti saveti o ishrani, pušenju, kretanju… Nije mi lako cigaretu da ispustim iz ruku. Ako sam ceo život uživao mogu i sad - kaže pevač ali dodaje da ima stvari za kojima žali.

Naime, otkako je bolest uzela maha, nije odlazio na ribolov na Korčuli.

- Eto, jedino mi je toga žao. Fali mi more, brodić na Korčuli, da pecam. To mi je dugo godina bio smisao, a sad mi ukućani donose ribu - kaže Oliver.

Izvor: Alo!/ 100posto.hr
Foto: YouTube/PrintScreen

Pogledajte još