Otvoren "BG Car Show"

Prava poslastica za sve ljubitelje brzina. Prvi put u Srbiji, ekskluzivni modeli proizvođača „Maserati”, „Hamer” i „Isuzu”. Neki od automobila pristigli su u Beograd direktno sa sajma automobila u Ženevi. Sajam automobila "BG Car Show 01" zvanično je otvorio ministar za trgovinu, turizam i usluge u vladi Srbije, Bojan Dimitrijević. On je naglasio da prisustvo tridesetak svetskih proizvođača na Sajmu ukazuje na rastuće ekonomske potencijale srpskog tržišta. Posetioce Sajma pozdravili su i Miloš Petrović, jedini srpski nosilac licence za vožnju formule jedan i Anđelko Trpković, direktor Beogradskog sajma. Neki od najluksuznijih i najskupljih modela već su rezervisani ili su našli kupce. Za one koji se premišljaju, valja napomenuti, da je na većinu izloženih automobila odobren sajamski popust od pet ili deset odsto, s tim da najveće interesovanje vlada za automobile B klase.
Najskuplji model na štandu "Maseratija" - "maserati quattroporte", košta 102.637 evra. Ovaj model može da razvije brzinu od 275 kilometara na čas, s ubrzanjem od 5,2. Većina automobila poseduje celokupnu opremu: klima uređaje, vazdušne jastuke, daljinsko otključavanje, farove za maglu, multifunkcionalni volan ...
Posetioce ovogodišnjeg sajama automobila čekaju i mnoga iznenađenja, kao i test poligon za potencijalne kupce. I posetioci mogu da testiraju neke od modela automobila i motorcikala. Za one skromnijih platežnih mogućnosti na štandu "Delte" obezbeđena je simultana vožnja, a za najbrže i nagrade. U većinu cena je uračunata carina i PDV.
Istovremeno  se održava i sajam motocikala i bicikala i 28. salon nautike.  Pored noviteta domaćih i inostranih proizvođača predstavljena su i polovna plovila, oprema, motori, prikolice za transport, oprema za marine, pontoni i bazeni.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.