Akcionari BIP-a protestuju zbog obustavljanja tendera

BEOGRAD, 21. maja 2007. (Beta) - Mali akcionari Beogradske industrije piva (BIP) najavili su u ponedeljak da će organizovati protest zbog obustavljanja tendera za prodaju tog preduzeća.

"Obavešteni smo da je odložena sednica tenderske komisije, koja je trebalo sutra da se održi. To je za nas znak da će tender biti obustavljen", rekao je za Betu član Predsedništva Udruženja malih akcionara BIP-a Radmilo Đurić.

Akcionari BIP-a će, prema njegovim rečima, protest organizovati ispred Agencije za privatizaciju u petak, 25. maja, ukoliko do tada Agencija ne zakaže sednicu tenderske komisije.

Na tenderu za prodaju 51,9 odsto kapitala Beogradske industrije piva (BIP), koje je u vlasništvu države, ponude su dostavila dva ponuđača - "Pivovarna Laško" i konzorcijum litvanske firme "Alita", udruzena sa svedskim investicionim fondom "Junajtid Nordik Beverejdzs".

U Agenciji za privatizaciju Beti je rečeno da je sednica tenderske komisije odložena na zahtev Direkcije za imovinu Srbije.

Direkcija je, kako navode u Agenciji, zatražila da se ne odlučuje o pristiglim ponudama dok se ponovo ne utvrdi državni udeo u imovini BIP-a, što su tražili bivši vlasnici tog preduzeća.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.