Bajern u četvrtfinalu uprkos porazu, dva gola Jovetića

BEOGRAD, 9. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri Fiorentine, predvođeni dvostrukim strelcom Stevanom Jovetićem, nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Lige šampiona, iako su na svom terenu pobedili Bajern sa 3:2 u revanš utakmici osmine finala.

U prvoj utakmici, koja je odigrana u Minhenu, nemačka ekipa pobedila je sa 2:1 i zbog više postignutih golova u gostima plasirala se među osam najboljih.

"Ljubičasti" su poveli u 28. minutu preko Huana Manuela Vargasa, koji je bio najsnalažljiviji posle šuta Marka Markionija.

Crnogorski reprezentativac Jovetić je u 54. minutu odlično reagovao u kaznenom prostoru Bajerna i preciznim udarcem savladao Hansa Jerga-Buta.

Fiorentina je samo šest minuta imala rezultat koji ju je vodio dalje, pošto je u 60. minutu Mark van Bomel preciznim i snažnim udarcem sa distance smanjio na 2:1.

Nadu domaćih navijača ponovo je probudio Jovetić u 64. minutu, koji je odigrao "dupli pas" sa napadačem Albertom Đilardinom i matirao Buta.

Konačan rezultat, koji je za Bajern značio prolaz u četvrtfinale, postavio je Arjen Roben sjajnim udarcem sa više od 20 metara.

Prve utakmice četvrtfinala igraju se 30. i 31. marta, a revanš mečevi su 6. i 7. aprila.

Rezultati utakmica osmine finala Lige šampiona.

Fiorentina - BAJERN 3:2 (prvi meč 1:2)
ARSENAL - Porto 5:0 (1:2)

Danas:

Mančester J. - Milan (3:2)
Real Madrid - Lion (0:1)

U utorak 16. marta igraju:

Sevilja - CSKA Moskva (1:1)
Čelsi - Inter (1:2)

U sredu 17. marta igraju:

Barselona - Štutgart (1:1)
Bordo - Olimpijakos (1:0)

Pogledajte još