Optuženi: Hteo sam raspravu, a ne fizički obračun

BEOGRAD, 10. marta 2010. (Beta) - Optuženi Dejan Stojadinović koji se tereti za napad na lidera Nove Srbije (NS) Velimira Ilića izjavio je u sredu na početku suđenja da nije hteo fizički da se obračuna, nego da se sa Ilićem verbalno "raspravi".

Stojadinović, okrivljen za nasilničko ponašanje na javnom skupu za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina, rekao je pred sudskim većem Višeg suda u Beogradu da protiv Ilića nema "ništa lično" i da misli da ga čak nije ni udario.

"Pritrčao sam u afektu Velji Iliću, ali nisam hteo da se fizički obračunam, nego da se sa njim raspravim. Kad sam prišao, masa je krenula na mene i počeo sam da mašem rukama. Mislim da ga čak nisam ni udario", rekao je Stojadinović. On je rekao da je hteo da se izvuče iz mase i da ga je policajac odvukao do ulaza u najbližu zgradu, ali da su ljudi tu nastavili da ga tuku pesnicama i letvama, pa su u metežu daskom udarili i policajca.

Kako je objasnio, do incidenta tokom stranačkog skupa NS i Demokratske stranke Srbije (DSS) u Knez Mihailovoj 5. februara 2009. godine, došlo je nakon što su ga dvojica muškaraca sprečila da prođe pored okupljenih, zapretivši mu da će "proći kao Đinđić". Optuženi je sudiji pokazao da na ruci ima istetoviran lik bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića, ali nije mogao da kaže zašto mu je upućena takva pretnja i da li su te dve osobe bile pripadnici stranačkog obezbeđenja.

Suđenje Stojadinoviću biće nastavljeno 6. aprila, a trebalo bi da u svedoče Velimir Ilić i funkcioneri NS-a i DSS-a Dubravka Filipovski, Jovan Marić i Miroslav Markićević.

Pogledajte još