U parlamentu rasprava Olivera Dulića i Velimira Ilića

BEOGRAD, 10. marta 2010. (Beta) - Raspravu o izmenama Zakona o državnom premeru i katastru u Skupštini Srbije u sredu je obeležila oštra polemika ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića i poslanika Nove Srbije Velimira Ilića, koji je bivši ministar infrastrukture.

Polemiku je otvorilo Ilićevo pitanje povodom, kako je naveo, neobjašnjivog izdavanja dozvole za posao u oblasti telekomunikacija "po ubrzanoj proceduri i bez tendera" firmi čiji je vlasnik "sumnjivi biznismen" Ratko Tomažić iz Slovenije. "On (Tomažić) važi za najopasnijeg čoveka u Sloveniji kada je reč o kriminalnim radnjama", rekao je Ilić i dodao da Tomažića zovu "slovenački Cane" i da njegova firma nema licencu za takvu vrstu radova.

Dulić je poručio Iliću da već dva meseca pokušava da skandalizuje posao koji je, kako je naveo, dobar za Srbiju i koji je urađen po zakonu, i od koga je pet miliona evra uplaćeno Putevima Srbije, a milion evra u budžet. "Reč je o civilizacijskoj razlici između mene i vas", rekao je Dulić i dodao da će se svaka dozvola izdavati efikasno i po zakonu i da će biti postupljeno isto kada bi se Ilić obratio da želi da gradi kliniku u Kačulicama.

Ministar je rekao da nema nikave veze sa vlasnikom firme iz Slovenije i odbacio navode da se sa njim sreo u Londonu na skupu o zastiti životne sredine i razgovarao o osnivanju brokerske kuće. "U životu nisam bio u Londonu. Onaj ko to tvrdi laže kao pas. Nije vam strano da izmišljate", rekao je Dulić i dodao da Ilić nije imao nameru da štiti zakon nego monopole stvorene u vreme dok je bio na vlasti.

Pogledajte još