MARKO NIKOLIĆ: Uz pomoć porodice i snažne volje pobedio sam opaku bolest

Dramski umetnik Marko Nikolić (71), kojeg je publika posebno zavolela u ulozi Karađorđa u seriji "Vuk Karadžić" i Gige Moravca u "Boljem životu", imao je ozbiljan zdravstveni problem, koji je prevazišao uz pomoć snažne volje, porodice, stručnih lekara i četvoronožnog saveznika.

Nakon što sam dobio dijagnozu lečio sam se onako kako je trebalo, prvo sam bio na operaciji, potom na hemoterapiji, posle koje mi je prepisano šest seansi lečenja, što je još uvek nova metoda, opasna kod ljudi koji, kao ja, imaju slabe krvne sudove. Tih seansi može da se primi samo šest. Prihvatio sam i to. Odlazio sam u bolnicu gde sam posle svake terapije ostajao nekoliko dana, a zatim se do naredne odmarao u svom domu. Kada sam se vratio kući posle početka poslednje terapije, mom krevetu je prišao naš jedanaestogodišnji ljubimac, pudla Nidža. Na moj poziv se popeo na krevet. Pažljivo je legao preko mene, samo gornjim delom tela, i ja sam ga prigrlio. Desnom rukom uzeo sam njegovu desnu šapu i stavio je na mesto koje je bilo oboleleo i rekao mu: “Ti ćeš to svojom energijom da lečiš, nas dvojica ima da ovoj bolesti... Da ne kažem na srpskom šta da uradimo. Ima da je sredimo”. Taj naš obred smo ponavljali i narednih dana.

Na pitanje da li je bio na svih šest seansi glumac odgovara:

Posle treće sam otišao na kontrolu. Rezultati su pokazali da je sve u redu i da se bolest povukla. Lekari su bili malo u neverici i za svaki slučaj su me poslali na pet skener, koji je takođe potvrdio da je sve dobro, a isto je ustanovljeno i na magnetnoj rezonanci. Iz bolnice sam posle te kontrole otišao srećan i zahvalan lekarima koji su brinuli o meni od početka, a kada sam došao kući, zahvalio sam se i mom Nidži na njegovoj energiji koja me je takođe lečila. Odmah s vrata sam mu rekao: “Bravo majstore”. Preostale tri seanse nisam primio, jer nije bilo potrebe.

Izvor: Gloria
Foto: VisionTeam d.o.o. - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.