VAŠE TREPAVICE IZGLEDAJU LOŠE? Izbegnite sedam grešaka

Ako želite besprekorne trepavice morate da prestanete da radite ovih sedam stvari.

Delite maskaru s drugom osobom

Nanošenjem maskare skupljate mikrobe koji se nalaze na vašim očima i trepavicama, a ako je razmenjujete sa drugom osobom to znači da razmenjujete i bakterije koje mogu uzrokovati iritacije i upalu očiju.

Svaki dan koristite vodootpornu maskaru

U želji da vam maskara traje što duže, svaki dan nanosite vodootpornu maskaru? Ta navika je jako loša. Vodootpornu maskaru ne valja koristiti svaki dan iz razloga što prijanja uz trepavice i teže se uklanja, pa se trepavice češće lome i ispadaju, a s vremenom se mogu isušiti i oslabiti.

Koristite uvijač nakon nanošenja maskare

Na taj način ćete upropastiti sav trud koji ste uložili nanoseći maskaru. Ovaj postupak nije dobar i iz razloga što na taj način oštećujete trepavice.

Prebrzo uklanjate mrlje nakon šminkanja

Događa se da zapnemo četkicom maskare po obrazu dok se šminkamo, ili da kinemo baš u trenutku kad potežemo maskarom preko trepavica. Ne paničite – umesto da brže-bolje pokušate da očistite maskaru, pustite da se osuši na koži. Tako ćete je lakše ukloniti bez puno razmazivanja (npr. pomoću maramice za skidanje šminke).

Ne koristite bazu oko očiju

Ako imate problem razmazivanja maskare oko očiju pre šminkanja nanesite posebnu bazu na područje oko očiju. Ovo se posebno preporučuje osobama s masnom kožom.

Ne razdvajate trepavice češljićem

Nakon nanošenja maskare dobro je razdvojiti trepavice posebnim češljićem, tako neće ostati slepljene nego ćete dobiti gušći i prirodniji izgled.

Ne čistite trepavice temeljno

Znamo da lice treba očistiti od šminke pre odlaska na spavanje, ali često maskaru ne uspemo potpuno da uklonimo sa trepavica. Kada na takve ostatke stavite novi sloj maskare vaše trepaviceće izgledati neuredno, a može izazvati lomljenje trepavica i iritacije očiju. Zato je izuzetno važno da temeljno uklonite maskaru svaki dan.

Izvor: azra.ba
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još