Elena Karaman Karić sa prijateljima i porodicom proslavila Svetski dan vegana

Uz već poznate ukuse, gosti restorana imali su prilike da testiraju nova veganska i organska jela koja su osmišljena tako da svojim kvalitetom pomognu organizmu da se izbori sa lošim spoljnim uticajima uz efekat detoksikacije, pred početak zime.

- Mnogo vremena proveo sam u vašem gradu i zavoleo sam Beograd i ljude koje sam ovde upoznao. Vi ste hedonisti, istinski uživate u hrani i piću. Drago mi je da je Mandala restoran doneo nešto novo i pokazao kako se i vegani i vegetarijanci ne moraju odricati hedonističkog momenta kada se konzumira zdrava hrana biljnog porekla. Zdravo i ukusno se ne isključuju. Mandala je najbolji primer te sinergije - poručio je Chad Sarno, čuveni šef kufinje koji je zadužen za celokupan meni u restoranu Mandala.

Šarmantni američki kuvar posebno se zahvalio Eleni Karaman Karić na divnoj saradnji, na prepoznavanju značaja ovakvog koncepta i dugogodišnjem širenju znanja o značaju zdrave ishrane, ne samo za čoveka već i za prirodnu okolinu.

Svetski dan vegana obeležava se svakog 1. novembra širom sveta,a ustanovio ga je Luis Volis, direktor Veganskog udruženja Velike Britanije, 1994. godine.

Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.