Panatinaikos ide na pobedu

BEOGRAD, 10. marta 2010. (Beta) - Trener košarkaša atinskog Panatinaikosa Željko Obradović izjavio je da će njegova ekipa ići na pobedu protiv gradskog rivala Marusija, bez obzira što utakmica nema rezultatski značaj za nju.

"Nemamo šansu za četvrtfinale, ali moramo da damo sve od sebe i da pokušamo da pobedimo. Ne obaziremo se na priče, igramo samo za sebe. U životu nikada ništa nisam dobio na poklon i niko mi ništa ne duguje. Imamo nekoliko povređenih igrača, ali verujem da ćemo doneti radost našim navijačima", rekao je Obradović za sajt Evrolige.

Krilni košarkaškaš Antonis Focis podsetio je da je Panatinaikos veliki klub koji vodi računa o svom ugledu. "Naš cilj je da pobedom završimo takmičenje u Evroligi. Panatinaikos je veliki klub koji uvek ide na trijumf. Marusi zaslužuje čestitke za dosadašnje rezultate, ali igraćemo za svoju čast i istoriju. Ne zanima nas koja ekipa će imati korist od toga", poručio je Focis.

Marusi ima dve pobede i tri poraza, a može da prođe u četvrtinale ako pobedi ekipu Panatinaikosa a Barselona savlada Partizan.

Pogledajte još