Saobraćaj otežan zbog snega i jakog vetra

BEOGRAD, 10. marta 2010. (Beta) - Svi putevi u Srbiji su prohodni, ali je saobraćaj veoma otežan zbog snega i jakog vetra, koji će tek u četvrtak ujutru oslabiti.

Kako je agenciji Beta rečeno u Auto-moto savezu Srbije, saobraćaj je u celoj zemlji usporen, a zabeleženi su i kraći prekidi, kao, na primer, na Ibarskoj magistrali, ali i izletanja sa puta na auto-putu Beograd-Novi Sad. U AMŠ navode da je do sada samo u Beogradu zabeleženo oko 100 saobraćajnih nesreća i savetuju vozačima da u sredu uveče ne kreću na put bez preke potrebe i da se, ako ipak kreću, drže glavnih puteva.

Na deonici barske pruge između Požege i Valjeva trenutno je u prekidu želežnički saobraćaj na dva mesta zbog velikog snežnog nanosa i zbog cisterne koja se prevrnula kraj pruge, saopšteno je iz Železnica Srbije.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu agenciji Beta je rečeno da će udari vetra u četvrtak ujutru oslabiti, ali da će sneg padati i u četvrtak. Prema podacima RHMZ, najači udari vetra u sredu su iznosili 18 metara u sekundi. Snega u Beogradu ima po kolovozima, a njegova visina je oko dva centimetra u nižim, a do pet u višim delovima grada, dok u Valjevu visina snežnog pokrivača iznosi 17 centimetara.

Pogledajte još