NS traži izvinjenje od Tijanića

BEOGRAD, 11. marta 2010. (Beta) - Zamenik šefa poslaničke grupe Nove Srbije Miroslav Markićević zatražio je u četvrtak od direktora Radio-televizije Srbije (RTS) Aleksandra Tijanića da se u četvrtak uveče u dnevniku javnog servisa izvini građanima zbog prevare sa nagradnom igrom na toj televiziji.

Na početku sednice skupštine Srbije, Markićević je zatražio od "druga Tijanića da skupi malo hrabrosti" i izvini se građanima koji su prevareni i objasni kako će biti nadoknađen novac građanima koji su učestvovali u igri. Dodao je da Tijanić ima moralnu obavezu da to i učini.

On je rekao da je još pre nekoliko meseci postavio pitanje Tijaniću i da je izrazio sumnju da postoji prevara u licitacijama u toj nagradnoj igri, a da je odgovor dobio tek posla intervencije sekretara parlamenta Veljka Odalovića. Markićević je naveo da mu je Tijanić zamerio što je rekao da je to kockarska igra i dodao da veruje da je u prevaru umešan i neko iz Državne lutrije i RTS-a.

U nastavku sednice šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić zatražio je da vlada dostavi poslanicima protokol koji se odnosi na demarkacionu liniju prema Kosovu. Poslanik Srpske radikalne stranke Dragan Stevanović izrazio je nezadovoljstvo odgovorom Ministarstva unutrašnjih poslova na pitanje radikala o mitingu bugarske vladajuće partije organizovanom u opštini Bosilegrad.

Pogledajte još