UZORNI STUDENTI: Vučić završio fakultet sa prosekom 9,44! Da li znate kakve su ocene imali ostali srpski političari?

U želji da proverimo ko u parlamentarnoj klupi može da se pohvali titulom najboljeg studenta, obratili smo se premijerki Ani Brnabić i ministrima Vlade Srbije.

Među njima je bilo onih koji su ignorisali pitanje, ali i onih koji su dostavili imena diplomskog rada, članova komisija, pa i proseka sa magistrature ili doktorata.

Ana Brnabić je tako, posle završene Pete beogradske gimnazije upisala Univerzitet Northwood u državi Mičigen u SAD, gde je završila studije poslovne administracije.

- Od mogućih 4, imala sam ocenu 3,855 - rekla je predsednica Vlade, koja je školovanje nastavila u Engleskoj, u Londonu na Hull univerzitetu. Upravo tu je stekla MBA diplomu iz marketinga.

Poznato je da je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu sa prosečnom ocenom 10,00!

Za razliku od šefa socijalista, za mnoge je potpuna nepoznanica koje studije je završio potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

- Studirao sam na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a prosečna ocena mi je bila 8,26 - kratko je poručio predsednik Socijaldemokratske partije Srbije.

Za ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i potpredsednicu Vlade Zoranu Mihajlović zna se da je volela da uči.

- Na redovnim studijama sam položila 42 ispita, a prosečna ocena mi je bila 8.07. Na postiplomskim studijama imala sam 12 ispita, položila sam ih u roku sa prosekom 10.00, baš kao i magistarske i doktorske studije. Te godine sam, u svojoj 30. godini bila najmlađi doktor nauka - rekla je Mihajlovićeva.

Logično je da je ministarka pravde Nela Kuburović završila prava.

- Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine sa srednjom ocenom 9,10 - rečeno nam je iz njenog kabineta.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još