Srbija vodi odgovornu makroekonomsku politiku

PODGORICA, 11. marta 2010.(Beta) - Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić izjavio je u četvrtak da Srbija vodi odgovornu i transparentnu makroekonomsku politiku zahvaljujući aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Jelašić je u Podgorici, nakon sastanka sa predsednikom Saveta Centralne banke Crne Gore Ljubišom Krgovićem i guvernerom Centralne banke Bosne i Hercegovine (BiH) Kemalom Kozarićem, novinarima rekao i da aranžman sa MMF otvara pristup drugim kreditima.

Guverner NBS je kazao i da MMF svaka tri meseca proverava ostvarivanje makroekonomske politike Srbije, što je, kako je objasnio, samo po sebi podsticajno za transparentnost te politike.

Prema rečima Jelašića, predsednik Saveta crnogorske Centralne banke Ljubiša Krgović je na sastanku rekao da ta banka i dalje ostaje pri stavu da bi i Crna Gora trebalo da sklopi aranžman sa MMF, dok je to učinila i Bosna i Hercegovina. Trojica guvernera zajednički ocenili da je bankarsko-finansijski sektor u Srbiji, Crnoj Gori i BiH stabilan.

Pogledajte još