Partizan izgubio od Barselone

BARSELONA, 11. marta 2010. (Beta) - Košarkaši Partizana izgubili su u Barseloni od istoimene ekipe sa 64:82 (16:22, 14:14, 12:25, 22:21), u poslednjoj utakmici Grupe E Top 16 faze Evrolige.

Partizan je i pored poraza prošao u četvrtfinale, pošto je Panatinaikos ranije danas pobedio Marusi sa 82:79.

Crno-beli će u četvrtfinalu igrati protiv izraelskog Makabija, koji je u borbi za prvo mesto u Grupi F pobedio Real Madrid sa 66:64.

Crno-beli su tako treću godinu uzastopno izborili plasman među osam najboljih ekipa u Evropi.

Barselona će kao prvoplasirana ekipa iz Grupe E, u četvrtfinalu igrati sa Real Madridom koji je osvojio drugo mesto.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Lorens Roberts sa 14 poena i pet skokova, a odličnu partiju pružio je Aleksandar Marić sa "dabl dabl" učinkom od 11 poena i 14 skokova. Jan Veseli ubacio je 10 poena, a Dušan Kecman 9 poena.

Barselonu su do pobede predvodili Huan Karlos Navaro sa 18 poena i Đanluka Bazile sa 13, a Erazem Lorbek dodao je 11 poena.

Navijači Partizana su ovacijama pozdravili crno-bele na zagrevanju, koji su delovali kao da ne znaju rezultat iz Atine.

U prvoj četvrtini igralo se brzo i opušteno. Partizan je poveo na početku sa 7:2, a Barselonu nije služio šut. Sredinom četvrtine, Marić je dobio drugu ličnu grešku, i to obe u napadu, i morao je da izađe iz igre.

Barselona je tada zaigrala bolje, počela da pogađa, i sa sedam uzastopnih poena Navara prešla u vođstvo. Partizan je do kraja četvrtine dominirao u skoku, ekipe su igrale borbeno, iako su obe obezbedile plasman u četvrtfinale. Domaći su deonicu završili sa šest poena prednosti.

Ekipe su nastavile sa borbenom igrom i u drugoj četvrtini, košarkaši Partizana su loše sutirali, ali su ostali u igri zahvaljujući požrtvovanoj odbrani i fanatičnom skoku.

Barselona je na pocetku deonice imala osam poena prednosti (24:16), ali su crno-beli polako smanjivali i četiri minuta pre kraja uspeli da dođu na poen zaostatka (25:26). Međutim, posle gresaka i brojnih faulova igrača beogradskog tima, domaći su vratili osam poena prednosti.

Partizan je u drugoj četvrtini imao velike probleme sa ličnim grškama, po tri su sakupili Marić, Petar Božić i Veseli.

Barselona je dobro počela i povela sa 11 razlike, ali su gosti preko Aleksandra Rašića i Veselija uspeli da priđu na pet poena zaostatka. Ali Španci su tada napravili seriju od 13:0, koju je vodio Bazile sa dve trojke i dva poena, kojom se Barselona odlepila i stekla ubedljivu prednost od 19 poena.

Partizan se u tim trenucima mučio, teško postizao poene, a igrači Barselone su se opustili i počeli sve da pogađaju. Minut i po pre kraja deonice domaći su poveli sa 20 poena prednosti (58:38).

Marić je, zatim, sa četiri vezana poena smanjio, ali Navaro je "trojkom" u poslednjoj sekundi treće četvrtine vratio 19 razlike.

Partizan se borio u nastavku utakmice, ali nije mogao da se izbori za dobru poziciju za šut, jer je Barselona odlično igrala u odbrani. Iako su crno-beli dominirali su skoku, španski tim je ipak pokazao da je u ovom trenutku kvalitetniji.

Domaći su preciznim šutem do kraja utakmice sigurno sačuvali vođstvo, a najveću prednost Barseloni od 21 poena doneo je "trojkom" Riki Rubio (82:61).

Pristalice Partizana su posle utakmice, i pored poraza, ostali u hali i pevali navijačke pesme.

Grupa E
Panatinaikos - Marusi 82:79
Barselona - Partizan 82:64

Tabela
BARSELONA 5-1
PARTIZAN 3-3

Marusi 2-4
Panatinaikos 2-4

Grupa F
Real - Makabi 64:66
Montepaski - Efes Pilsen 93:87

Tabela
MAKABI 4-2
REAL MADRID 3-2
Montepaski 3-3
Efes Pilsen 2-4

Grupa G
Prokom - Unikaha 63:82
CSKA - Žalgiris 84:71

Tabela
CSKA 5-1
PROKOM 3-3
Žalgiris 2-4
Unikaha 2-4

Grupa H
Himki - Olimpijakos 96:83
Kaha Laboral - Cibona pp 102:90 (78:78)

Tabela
OLIMPIJAKOS 5-1
KAHA LABORAL 3-3
Himki 3-3
Cibona 1-5

Pogledajte još