Danas se obeležava sedam godina od ubistva Đinđića

BEOGRAD, 12. marta 2010. (Beta) - Sedma godišnjica ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića danas će biti obeležena polaganjem cveća na spomen ploču u dvorištu Vlade Srbije i na grob u Aleji zaslužnih građana, kao i šetnjom do Novog groblja u Beogradu.

Premijer Mirko Cvetković i članovi Vlade Srbije položiće cveće na spomen-ploču u dvorištu Vlade, dok će funkcioneri Demokratske stranke, čiji je Đinđić bio predsednik, položiti vence na grob ubijenog premijera u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Cveće na grob Đinđića položiće i supruga pokojnog premijera Ružica Đinđić, predsednik Srbije i DS-a Boris Tadić.

Demokratska omladina krenuće u 10 časova u šetnju od Vukovog spomenika do groba Zorana Đinđića. Liberalno demokratska stranka predvođena predsednikom stranke Čedomirom Jovanovićem krenuće u 11 časova u "Šetnju za Zorana".

Venac na grob Đinđića položiće i delegacija G17 plus predvođena liderom stranke Mlađanom Dinkićem.

U Domu sindikata biće održan i skup "Naš posao, naša vizija!" koji organizuje LDP, a na kome će govoriti izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin i predsednica hrvatskog Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju hrvatske EU Vesna Pusić.

Na grob ubijenog premijera venac će položiti i stipendisti Fonda koji nosi njegovo ima.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu biće održano finale takmičenja "Besede Zoranu u čast" koje organizuju Demokratska stranka i Fond "Dr Zoran Đinđić".

Pogledajte još