Čelnici Pirotskog okruga nezadovoljni sredstvima iz NIP-a

PIROT, 12. marta 2010. (Beta) - Predsednici četiri opštine Pirotskog okruga tražiće sastanak s ministarkom za Nacionalni investicioni plan (NIP) Vericom Kalanović, jer su nezadovoljni odobrenim sredstvima iz tog ministarstva za taj okrug, izjavio je načelnik Pirotskog upravnog okruga Goran Stamenović.

On je naveo da je to odlučeno u četvrtak u Beloj Palanci, na sastanku Saveta Okruga, jer je zaključeno da tom delu Srbije nisu adekvatno odobravana sredstava za projekte u ovoj godini koje finansira Ministarstvo za NIP.

Opštinama Pirot, Bela Palanka, Dimitrovgrad i Babušnica za projekte u 2010. godini odobreno je ukupno 81 milion dinara. "Očekivali smo više sredstava, naročito ako imamo u vidu priče o ravnomernom razvoju Srbije i to što su Babušnica i Bela Palanka među najnerazvijenijim opštinama Srbije", rekao je Stamenović.

On je naveo da će čelnici tih opština zatražiti sastanak i s ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem, jer je veliki broj regionalnih puteva koji povezuju te opštine u jako lošem stanju i neophodno je rekonstruisati ih.

Pogledajte još