Panatinaikos pobedio Marusi

BEOGRAD, 11. marta 2010. (Beta) - Košarkaši Panatinaikosa pobedili su u Atini Marusi sa 82:79 (22:20, 19:19, 20:21, 21:19) i osigurali plasman Partizana u četvrtfinale.

Najefikasniji u timu Panatinaikosa bio je Majk Batist sa 21 poenom i osam skokova, a Šarunas Jasikevičijus dodao je 11 poena.

U poraženom timu Bili Kiz i Džered Homan postigli su po 13 poena, a srpski košarkaš Stevan Nađfej dodao je sedam. 

 Meč Partizan-Barselona počinje u 20.45, pa su navijači beogradskog tima koji su preko medija pratili meč dve grčke ekipe već počeli slavlje zbog plasmana u četvrtfinale.

U hotelu u Barseloni u koji su smešteni novinari iz Beograda i prijatelji kluba nekoliko desetina navijača Partizana pratilo je utakmicu između Panatinaikosa i Marusija.

Pošto nisu mogli da pronađu televizijski prenos, novinari u predvorju hotela ponudili su im svoje laptopove da utakmicu prate putem interneta.

Navijači su se okupili oko stolova i bučno pratili meč - navijali za Panatinaikos, a kada se utakmica završila u hotelu je počelo veliko slavlje.

Otvorili su šampanjac, međusobno se polivali, skakali i pevali, što je osoblje hotela, iako u neverici, pratilo sa simpatijama.

U jednom trenutku jedan navijač je aktivirao protivpožarni aparat pa je osoblje hotela zapretilo da će pozvati policiju, ali su nadležni ipak odustali od te namere kada je dogovoreno da navijači iz Beograda koji su doputovali kao prijatelji kluba, plate troškove.

Navijači su nakon toga organizovano krenuli prema hali Blaugrana gde će se igrati meč crno-belih i Barselone.

Kako se procenjuju izveštači, utakmicu će pratiti a oko 200 navijača Partizana koji su došli iz svih delova Evrope.

Pogledajte još