Poslastica za ljubitelje uparivanja hrane i vina

Svako eno – gastro veče u restoranu ima drugačiju tematiku, i naravno, različitog domaćina kada je vinarija ili kuća vina u pitanju. Ovog četvrtka, Jacob's Creek vodi goste na još jedno hedonističko putovanje uz najkvalitetnija vina i ukuse koji će upotpuniti užitak. Uparivaće se selekcija RESERVE etiketa, koje su premijerno predstavljene na našem tržištu, sa specijalno osmišljenim tasting menijem za ovu priliku. Cena po osobi iznosi 3500 dinara, a u cenu je uračunato 5 gangova tasting menija, koje prati 5 čaša vina. Šefovi Enso restorana, Nedeljko Jerković i Uroš Ivošević su se još jednom pobrinuli da meni bude spektakularan, ali i da odgovara svakom vinu.

Evo kako izgleda meni ovog četvrtka:

1. JACOB’S CREEK RESERVE SAUVIGNON BLANC - Tuna tatar, Upakovali smo tunu sa soja sosom i avokado kremom u providan paketić (film) od limuna i dodali ekspandirani pirinač

2. JACOB’S CREEK RESERVE CHARDONNAY - Orada / kikiriki sos
Filet orade služimo sa blago pikantnim kikiriki sosom, uz hrskave rotkvice, marinirane šitake pečurke i krastavac.

3. JACOB’S CREEK RESERVE SHIRAZ - Jagnjetina
Meso jagnjeta kuvamo na niskoj temperatuti, do 36 sati u citrusima i sa malo maslinovog ulja. Spremljenu roladu završavamo na puteru i serviramo na kremu od karfiola i gelu od nane. Rolada se sa jedne strane preliva sosom od jagnjećih kostiju, a sa druge espumom od mančega sira.

4. JACOB’S CREEK RESERVE CABERNET SAUVIGNON - Biftek odrezak se servira na pireu od graška i preliva sa penom i sosom od pekorino sira. Uz odrezak vam serviramo kremaste sezonske pečurke.

5. JACOB’S CREEK DOUBLE BARREL CABERNET SAUVIGNON - Forest cake
Ukusima lavande, bosiljka, čokolade i lešnika usprotivili smo sorbe od cvekle.

Više o Enso restoranu

Beograd je u decembru 2015. godine dobio novo ime, koje se sada već ustalilo među najboljim restoranima moderne kuhinje. Restoran Enso se otvorio na adresi Mitropolita Petra 8, gde ljubitelji umetnosti u kulinarstvu mogu uživati u najfinijim specijalitetima u Beogradu uz specijalnu selekciju vina, svakim danom osim ponedeljka. Gosti se mogu opustiti u prijatnom enterijeru restorana, u kome dominiraja drvo i prirodno svetlo.

Koncept Enso restorana je proizašao iz njegovog imena, sa njim se dopunjuje i predstavlja svojevrsnu celinu. ENSO, predstavlja jednim potezom, rukom nacrtan krug i označava trenutak kada je um slobodan i dozvoljava telu da nesputano stvara. On simbolizuje apsolutnu harmoniju, snagu, minimalizam u izrazu i eleganciju. Vođeni ovim pojmom, osmišljen je koncept Enso restorana koji spaja sve gorenavedene karakteristike, kako u izboru menija koji predstavlja fuziju istoka, zapadne evrope i tradicionalne srpske kuhinje, tako i u pripremanju i serviranju hrane i dizajnu enterijera. Filozofija restorana počiva na kreativnosti i harmoniji ukusa i vizuelnog doživljaja hrane, sa posebnom posvećenosti svakom detalju. Enso se sada može pohvaliti da je svojom filozofijom došao do samog vrha i da se pozicionirao među najbolje restorane u Beogradu.

Pogledajte još