LAGUNA PREDSTAVLJA: „Srodnici“ – Jovica Aćin

Foto: Promo

Izdavačka kuća Laguna objavljuje knjigu važnog savremenog srpskog pisca Jovice Aćina. Pre svega prepoznat kao autor priča, Aćin je na Sajmu knjiga predstavio svoj prvi roman „Srodnici“.

Samo najhrabriji su spremni da do kraja prouče svoje poreklo i prihvate sve njegove posledice.
U romanu, pripovedač iz Beograda putuje sa dva sina po ruralnoj Španiji i traži poreklo njihove familije. Potraga za porodičnim stablom pretvara se u potragu za duhom čoveka za kog se pripovedaču čini da traga za njim.

Ideju za roman nosio sam dugo u sebi. Najpre sam ‘Srodnike’ zamišljao kao priču, ali kad sam počeo da je pišem, ona je tražila sve više i više od mene, uzimajući sve više iz života, izrastajući iz sebe poput čarobnog pasulja, i naposletku se prometnula u roman, koji sam ispisao u jednom dahu – rekao je Jovica Aćin.

Sam čitalac će postati tragač u ovom romanu dvostruke potrage u kojem se prepliću postupci detektivske, ali i fantastične književnosti.

Mada sam ja uglavnom pesimista, u ovom delu kod mene je pretegao neki tajanstveni optimizam, prošaran odblescima strašnih događaja koji su nas obeležili u protekle dve-tri decenije. Ali uprkos svemu što nam se događalo i što nas je teralo u neku samotničku sudbinu, u gubitke i poraze, ’Srodnike’ doživljavam kao neku vrstu svog testamenta ispunjenog vedrinom, povremeno i humornog – zaključio je Aćin.

Roman „Srodnici“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.