BRITANSKI TURISTI PREVARENI NA JADRANU: Hteli su samo špagete, a dobili račun od 500 evra!

Sve je počelo kada je Luk Tang (40) odlučio da časti svoje roditelje u restoranu u starom delu Venecije. Hteli su, kaže, da naruče samo špagete, ali ljubazni konobari su im rekli da "će im srediti bolji ručak i da se uopšte ne brinu". Ubrzo su na sto počeli da stižu specijaliteti iz mora, a navodno zbunjeni Englezi pokušavali su, kako tvrde, osoblju objasne da ništa od toga nisu naručili.

- Odvratno mesto - ovako je opisao restoran Tang pošto je iskeširao pomenuti iznos za jednu večeru.
- Prevarili su nas! Moji roditelji ne znaju ni reč italijanskog i to je osoblje restorana maksimalno iskoristilo. Hteli smo da naručimo samo špagete, ali konobari su očigledno imali neki svoj plan - započeo je pomalo neuverljivu priču Tang koji je, kako tvrdi posumnjao u prevaru tek kad su konobari drugi put došli za njihov sto.

- Sledeće što sam video je da nam nose 20 kamenica. Gledao sam u čudu što se događa... Ja ih nisam naručio, a moji roditelji uopšte ne jedu školjke - tvrdi.

Ubrzo su se na stolu pojavili riba, jastog, kozice... I račun od 523 evra.

- Skoro sam dobio srčani udar. Nažalost, nisam imao vremena za svađu jer sam žurio na avion - rekao je Tang.

Ipak, po dolasku u Birmingem Luk je poslao pismo gradonačelniku Venecije Luiđiju Brugnaru, a kad je priča izašla u javnost, javili su se i iz restorana.

- Dobili su što su naručili. Cene su na meniju i ne znam što se bune. Ništa nisu vratili osim praznih tanjira - rekao je vlasnik restorana "Tratoria Cazanova" za italijansku agenciju Ansa.

Izvor: Kurir.rs/ Jutarnji.hr

Pogledajte još