BRITANSKI TURISTI PREVARENI NA JADRANU: Hteli su samo špagete, a dobili račun od 500 evra!

Sve je počelo kada je Luk Tang (40) odlučio da časti svoje roditelje u restoranu u starom delu Venecije. Hteli su, kaže, da naruče samo špagete, ali ljubazni konobari su im rekli da “će im srediti bolji ručak i da se uopšte ne brinu”. Ubrzo su na sto počeli da stižu specijaliteti iz mora, a navodno zbunjeni Englezi pokušavali su, kako tvrde, osoblju objasne da ništa od toga nisu naručili.

Odvratno mesto – ovako je opisao restoran Tang pošto je iskeširao pomenuti iznos za jednu večeru.
– Prevarili su nas! Moji roditelji ne znaju ni reč italijanskog i to je osoblje restorana maksimalno iskoristilo. Hteli smo da naručimo samo špagete, ali konobari su očigledno imali neki svoj plan – započeo je pomalo neuverljivu priču Tang koji je, kako tvrdi posumnjao u prevaru tek kad su konobari drugi put došli za njihov sto.

– Sledeće što sam video je da nam nose 20 kamenica. Gledao sam u čudu što se događa… Ja ih nisam naručio, a moji roditelji uopšte ne jedu školjke – tvrdi.

Ubrzo su se na stolu pojavili riba, jastog, kozice… I račun od 523 evra.

– Skoro sam dobio srčani udar. Nažalost, nisam imao vremena za svađu jer sam žurio na avion – rekao je Tang.

Ipak, po dolasku u Birmingem Luk je poslao pismo gradonačelniku Venecije Luiđiju Brugnaru, a kad je priča izašla u javnost, javili su se i iz restorana.

Dobili su što su naručili. Cene su na meniju i ne znam što se bune. Ništa nisu vratili osim praznih tanjira – rekao je vlasnik restorana “Tratoria Cazanova” za italijansku agenciju Ansa.

Izvor: Kurir.rs/ Jutarnji.hr

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.