KOLIKO JE VAŽAN ZA ORGANIZAM: Nedostatak seksa dovodi do niza zdravstvenih problema

Nije nepoznanica da seks ima značaj uticaj na naš organizam. Ovo su neki problemi koji mogu biti izazvani u organizmu njegovim nedostatkom:

Nisko samopouzdanje

Čak i ako je žena dugo udata i veoma je privlačna, nedostatak redovnog seksa može da uništi njeno samopuzdanje. Seks pomaže u borbi sa niskim samopoštovanjem, jer se tokom seksualnog odnosa žena oseća poželjnom i seksepilnom.

Problemi sa kožom

Nedostatak seksa može da se vidi na licu. Činjenica je da koža izgleda mnogo lepše i sjajnije ako žena ima redovan seksualni život. To je zato što seks stimuliše kolagen, što omogućava koži da izgleda mlađe i bolje. Ako je seks odsutan, koža počinje da bledi, pojavljuju se bore i bubuljice.

Depresija

Nije tajna da je zadovoljna žena srećna žena. Seksolozi neprestano govore da je dobro raspoloženje blisko povezano sa intimnošću i to ne možete da osporite. Kada nema seksa, zbog odsustva serotonina, koji se proizvodi tokom orgazma, žena postaje sve napetija, i javlja se depresija.

Loš imunitet

Studije su pokazale da ljudi koji najmanje dva puta nedeljno imaju seks, imaju imunitet 30 odsto jači od onih koji ga nemaju. Pored toga, česti intimni odnosi mogu da spreče i virusne infekcije.

Rizik od tumora

Kada je seks odsutan, zbog stagnacije krvnih manifestacija, mnoge žene imaju probleme sa karličnim organima. Zbog toga postoji rizik od pojave i razvoja bolesti mlečnih žlezda ili cista i tumora na jajnicima.

Izvor: Alo!
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.