Goran Vesić: Turska kaldrma se od ponedeljka vraća u Skadarliju

- Vidim da se na društvenim mrežama dele slike asfaltne podloge u Skadarliji. Razumem da pojedini građani ne razumeju tehnologiju rekonstrukcije, ali su mi smešni opozicioni političari opšte prakse koji od ovoga prave politiku. A i šta bi kada politiku nemaju - rekao je Vesić.

Kada je Skadarlija preuređena 1966. godine ispod turske kaldrme nije postavljan asfalt, naveo je on i dodao da je zbog toga kaldrma na pojedinim mestima bila deformisana.

- Asfalt kao podloga ne dozvoljava deformacije podloge i ispiranje kamenog agregata u podlozi. Asfaltnom podlogom se poboljšava stabilnost kaldrme ili bilo koje druge završne obloge bilo da je u pitanju kocka ili ploča. Na isti način, sa asfaltnom podlogom rađeno je ispred Doma omladine, na Cvetnom trgu, u ulicima Vuka Karadžića, Cara Lazara i Zmaj Jovinoj kao i na Obilićevom vencu - rekao je gradski menadžer.

On je dodao da građani ne treba da brinu jer se turska kaldrma vraća u Skadarliju od ponedeljka.

- Sav posao će biti završen do prvog decembra, a opozicioni odnosno tviter političari još jednom su pokazali kakve su neznalice - ocenio je Vesić.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: Wikipedia/Saša Stojadinović/Twitter

Pogledajte još