Tadić razgovarao sa Kelerom

BOHUM, 13. marta 2010. (Beta) - Integracija zemalja zapadnog Balkana u Evropsku uniju jedini je način za postizanje trajnog i održivog mira i ekonomskog razvoja, izjavio je u subotu predsednik Srbije Boris Tadić posle susreta sa nemačkim predsednikom Horstom Kelerom u Bohumu.

Glavne teme razgovora bile su, kako je preneo predsednik Srbije, bilateralni odnosi i evropske integracije zapadnog Balkana, kao i načini za prevazilaženje ekonomske krize. Tadić se sa Kelerom sastao u Bohumu gde će mu u subotu uveče biti uručena Štajger nagrada za poštenje, otvorenost, ljudskost i toleranciju.

Ta nagarda, kako se navodi u obrazloženju, "dodeljuje se ličnostima iz Nemačke i inostranstva koje svojim radom iskazuju navedene osobine, koje dosledno i pošteno idu svojim putem, koje se angažuju i daju sve od sebe".

Pored Tadića, nagradu će primiti i američki pozorišni reditelj Bob Vilson, supruga predsednika Nemačke angažovana u više humanitarnih organizacija Eva-Luize Keler, nemački glumac Armin Miler-Štal, kao i britanski glumac Kristofer Li i jordanska princeza Haja.

Pogledajte još