Jevtić doneo pobedu Zvezdi

BEOGRAD, 13. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu ekipu Napretka sa 2:1 u utakmici 18. kola Jelen Super lige, a pobedonosni gol dao je Aleksandar Jevtić u 85. minutu.

Izabranici Vladimira Petrovića sada imaju 49 bodova, osam više od Partizana koji sutra gostuje kod kulskog Hajduka.

Kruševljani su, na iznenađenje oko 10.000 navijača domaćih, prvi došli do pogotka.

Igrao se 12. minut, kada je štoper Zvezde Milan Vilotić poslao nazad "kratku" loptu svom golmanu Saši Stamenkoviću koji je potom napravio prekršaj za jedanaesterac nad Bratislavom Punoševcem.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je igrač sredine terena napretka Nikola Mitrović.

Posle primljenog gola crveno-beli su imali nekoliko solidnih prilika za izjednačenje, ali su neprecizni bili Vladimir Bogdanović i Slavko Perović.

Inicijativa se isplatila domaćinu u 50. minutu, kada je posle solo-prodora bek Pavle Ninkov preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu Napretka.

Fudbaleri Crvene zvezde u 75. minutu tražili su penal posle navodnog prekršaja nad Jevtićem, ali je glavni sudija pokazao da se igra nastavi.

Do pobede i važna tri boda u borbi za titulu crveno-beli došli su u 85. minutu, posle akcije koju je počeo Slavoljub Đorđević, nastavio Dejan Lekić, a dobrim udarcem sa desetak metara završio Aleksandar Jevtić.

Fudbaleri Javora pobedili su u Ivanjici ekipu BSK-a iz Borče u prvoj utakmici 18. kola Jelen Super lige.

Strelac jedinog pogotka na utakmici u 61. minutu bio je Stevan Račić.

Ivanjičanima je to bila peta pobeda u prvenstvu, dok je tim iz predgrađa Beograda zabeležio deveti poraz.

Pogledajte još