Milan Stanković predstavlja Srbiju

Srbiju će na  ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije u Oslu predstavljati Milan Stanković sa pesmom "Ovo je Balkan". 

Publika je SMS glasovima birala između Stankovića, Emine Jahović i Olivera Katića. Bilo je 129.000 glasova, a pobednik je dobio 58.428 glasova. Pesme je komponovao Goran Bregović, a tekstove su napisale  Marina Tucaković i Ljilja Jorgovanović. 

Ove godine odlučeno je da jedan kompozitor piše pesme i ta uloga je ponuđena Bregoviću koji je obećao, a i ispunio reč da će pesma biti vesela. Milan Stanković će sa zvukom trubača u veselom ritmu u Oslu predstavljati Srbiju na 55. takmičenju za Pesmu Evrovizije. 

Stanković je rođen 9. septembra 1987. godine u Beogradu. Proslavio se 2007. učešćem na muzičkom takmičenju "Zvezde Granda". Iako tada nije pobedio, ubrzo je postao favorit mlađe publike. Privukao je pažnju medija, a očito i Gorana Bregovića.

Zbog prepoznatljivog glasa, modernog izgleda i stava, Milan je za kratko vreme postao jedna od zvezda koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ili ga obožavaju ili iritira publiku. Jedno je sigurno, Milan je odličan pevač. Želimo mu sreću u Oslu.

Na audiciji pevača za ovogodišnjeg predstavnika Srbije na Eurosongu su učestvovali: Željko Vasić, Milan Stanković, Minja Samardžić, Emina Jahović, Marija Lazić, Nenad Ćeranić, Oliver Katić, Jelena Marković, Marko Vulinović i Adil Maksutović. 

RTS i Goran Bregović odlučili su da na finalnoj večeri nastupaju Milan Stanković, Emina Jahović i Oliver Katić uz vokalnu pratnju Jelene Marković.

Evo kako je pravljena i kako zvuči pobednička kompozicija:

N.D.

Pogledajte još