Šumaher zadovoljan plasmanom

SAHIR, 14. marta 2010. (Beta-AP) - Vozač Mercedesa Mihael Šumaher rekao je da je zadovoljan osvajanjem šestog mesta na trci za Veliku nagradu Bahreina, ali i da mora da se prilagodi novim pravilima u Formuli jedan.

Sedmostruki prvak sveta Šumaher se ove godine vratio takmičenju posle trogodišnje pauze, a na današnjoj trci u Bahreinu zauzeo je šesto mesto, sa 44 sekundi zaostatka za pobednikom Fernandom Alonsom iz Ferarija.

"Imam pozitivno mišljenje o mom nastupu na prvoj trci posle pauze. Na početku sam bio zabrinut, ali tokom trke stvari su dolazile na svoje mesto", rekao je Šumaher.

Šumaher je rekao i da su nova pravila mnogo uticala na njegov nastup.

Od ove sezone ekipama je zabranjeno da dolivaju gorivo tokom trke, a nekolicina vozača, kao i Šumaher, smatraju da je FIA tako oduzela
priliku ekipama za preticanje protivnika. 

"Praktično je nemoguće da preteknete protivnika. Jedino ako neko napravi grešku. Takođe, moram da se naviknem na manje prednje gume", rekao je 41-godišnji Nemac.

"Malo sam se mučio na početku, ali mislim da je to normalno posle trogodišnje pauze. Moram da se prilagodim na sve promene. Međutim, očigledno je da su Red Bul i Ferari trenutno bolji od nas", dodao je Šumaher.

Pogledajte još