Za ponedeljak, 15. mart 2010. godine

BEOGRAD, 14. marta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi u izdanjima za ponedeljak najviše pišu o povoljnijim bankarskim kreditima na dinarske pozajmice, istrazi o ubistvima pripadnika kriminalnih grupa i zakonskim preprekama u procesu evrointegracija Srbije.

ALO - List prenosi izjavu nekadašnjeg službenika Državne bezbednosti Miroslava Kuraka o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, pod naslovom "Nisam ja Ćuruviju ubio!".

BLIC - "Zajednički utiremo put Srbije ka članstvu u EU", piše za list evropski komesar za proširenje Štefan File. "Policija na tragu ubicama saradnika Luke Bojovića", piše list o policijskim istragama. "Dvadeset radnika napustilo 'Fijat Srbiju'", piše list o otkazima radnika koji nisu mogli da izdrže tempo rada.

VEČERNJE NOVOSTI - "Pale kamate na dinarske pozajmice!", piše list o povoljnijem kreditiranju banaka. O tome gde se skrivaju Stanko Subotić i Darko Šarić u tekstu "Samo vila 'Jelika' zna tajnu". "Ucene ne sme biti", poručuje lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

DANAS - "U Zagrebu najpre Mirko Cvetković", list piše da sastanak srpskog i hrvatskog predsednika još nije na dnevnom redu u Beogradu i Zagrebu. O poskupljenju naknade za puštanje muzike u tekstu "Kafedžije bojkotuju SOKOJ i OFPS". O upravo završenom Sajmu automobila u tekstu "Automobili išli masovno za keš".

KURIR - Pod naslovom "Mafijaši ktitori", list piše da osumnjičeni za organizovanje trgovine narkoticima Darko Šarić i organizator duvanske mafije Stanko Subotić, kao i drugi kriminalci, pomagali izgradnju crkava Srpske pravoslavne crkve.

POLITIKA - "Ustavne prepreke evropskim integracijama Srbije", tekst o pravnim nedostacima srpskog ustava na putu ka EU. "Narkobos na Tatarskom brdu", o bogatstvu Darka Šarića za kojim je u Beogradu raspisana poternica zbog šverca droge.

PREŠ - "Vlast hoće da proda 'Telekom' pa da ide na izbore", kaže za list zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. O organizatorima zloupotreba SMS nagradnih igara, list prenosi izjavu koju je glavni osumnjičeni Predrag Bećirić dao policiji "Uzeo 100 'punta' da bi zaustavio druge SMS lopove".

Pogledajte još