Održana promocija ekskluzivnog dvojezičnog magazina "Hello! Travel: Novi Sad"

Na predstavljanju dvojezičnog magazina na srpskom i engleskom na 188 strana, koji je izdala kompanija "Color Media Communications" uz podršku Turističke organizacije Novog Sada (TONS), predsednica Skupštine Srbije i bivša gradonačelnica Novog Sada, Maja Gojković je rekla da je ponosna što njen rodni grad dobija publikaciju kakvu odavno imaju svi veći evropski gradovi.

"Sada će svi turisti, ali i Novosađani, na lep način uspeti da se upoznaju sa lepotama našeg grada. Mi se ponašamo kao i svi na ovoj planeti, kada negde živiš više ne obraćaš pažnju koliko je nešto u tom mestu lepo. Baš kao što Parižani prolaze pored Ajfelove kule, mi prolazimo tako pored Petrovaradinske tvrđave koju stranci zovu Gibraltar na Dunavu", rekla je Maja Gojković.

Čitavu Srbiju i Novi Sad predsednica parlamenta okarakterisala je upravo kao novu destinaciju za većinu turista iz Evrope, a magazin "Hello! Travel: Novi Sad", prema njenoj oceni, veoma je bitan za našu državu i promovisanje brendova i kulturnih destinacija.

Predsednik kompanije "Color Press Group" Robert Čoban naglasio je da je njegova kompanija ediciju "travel" pokrenula pre godinu i po dana, te da su magazine kao što je novosadski, dobili još i Budva, skijališta Srbije i Crna Gora. On je kazao da je Novi Sad zaslužio dobar turistički vodič, između ostalog i zbog činjenica da je Evropska prestonica kulture za 2021. godinu, kao i Evropska prestonica mladih 2019.

"Zbog onoga što Novi Sad vekovima nudi zaslužio je da dobije izdanje specijalno posvećeno sebi, i to izdanje je urađeno sa dodatnom ljubavlju i detaljima", rekao je Čoban.

On je istakao da taj magazin sadrži delove posvećene istoriji grada, skrivenim mestima o kojima malo znaju turisti i Novosađani, Novom Sadu koga više nema, mostovima, zgradama, crkvama koje više ne postoje, kao i delove o poznatim ličnostima Novog Sada, o poznatim ličnostima koje su dolazile u taj grad na festival "Exit", "Sterijino pozorje" i brojne druge manifestacije.

Čoban je kazao i da će Novi Sad zauzeti važno mesto u izdanju "Hello! Travel: Vojvodina" koji je u izradi, dodavši da njegova kompanija ima odličnu saradnju sa Gradom Novim Sadom, TONS-om i pokrajinskom Vladom.

Direktor TONS-a Branislav Knežević je rekao da imamo jedan izuzetno kvalitetan magazin koji će biti dostupan celom regionu.

"Mi smo već isporučili magazin svima hotelima i on se nalazi u sobama, tako da će turisti kada dođu moći da čitaju o Novom Sadu na jedan zanimljiv način, u fantastičnom magazinu", rekao je Knežević.

Na promociji magazina govorili su i Darko Polić, arhitekta, EPK 2021, koji je prisutnima predstavio planove Fondacije EPK 2021, Zoran Knežev, hroničar i publicista, autor knjige "Novi Sad - priče iz prošlosti" i Žikica Milošević, glavni urednik magazina, a goste je pozdravio i u diskusiji učestvovao i upravnik Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, Mileta Poštić.

Promociji su prisustvovali i Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nebojša Kuzmanović, zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Mišel Sen-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji, sa suprugom, Jasna Jovanov, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, Vladimir Pištalo, književnik i dobitnik NIN-ove nagrade, Lidija Ćulibrk, glavna i odgovorna urednica magazina "Lepota i zdravlje", Nenad Pagonis, kik bokser, Nedeljko Rodić, organizator Fruškogorskog maratona, Borivoj Mirosavljević, fotograf i mnogi drugi.

"Hello! Travel: Novi Sad" je dvojezičan magazin, na srpskom i engleskom, opremljen izuzetnim fotografijama i sadrži različite tekstove o ličnostima koje su ostavile traga u istoriji Novog Sada, kulturi, turističkim atrakcijama, kulturnim i istorijskim znamenitostima, kao i skrivenim mestima tog grada. U magazinu se mogu pronaći intervjui sa mnogim poznatim Novosađanima, kao i tekstovi o istoriji rok muzike u Novom Sadu, gastronomskoj ponudi i mnogim turističkim lokacijama, a prvenstvena zamisao izdavača bila je da taj magazin bude turistički vodič kroz Novi Sad.

Pogledajte još