Promocija knjige „Prave Beograđanke“ Igora Marojevića 16. novembra

Novi roman Igora Marojevića priča je o fatalnim ženama 21. veka.

U „Pravim Beograđankama“ Igor Marojević preoblikuje savremenu sliku o gradu i izmešta neka značajna a pomalo zaboravljena pitanja o ženi u sasvim nov kontekst, obeležen važnim iako neizrečenim pitanjem: mora li prava Beograđanka biti fatalna?

Igor Marojević je o ovoj knjizi rekao: „’Prave Beograđanke’ su moja prva knjiga posle tri godine i prvi roman posle šest. Prvo moje delo pisano iz likova, ne iz radnje, a što se tiče ženskih likova, sve imaju svoje viđenje kako u savremenom Beogradu žena uprkos svim preprekama može da ostane dama. Poneka od njih, uprkos dugoj potisnutosti tog pojma, želi da bude i fatalna dama. Definisao sam svoje junake i junakinje ostavljajući im privatnost i pustio ih da sami odrede šta će iz Grada da izvuku na videlo, i da sami prođu radnju kroz, kako su odredili, glamurozne poslove s mračnom podlogom, ili promenu identiteta, ili kriminal... ili, na primer, kroz potrebu za ličnim trijumfom nad samoćom, potrebu za ljubavlju, potrebu za fatalnom ljubavlju.“

Originalno i duhovito, ali i gorko štivo. Osim što zalazi u ostvarene i neostvarene sudbine nekoliko mladih Beograđanki i u ratobornost stanovnika posvađanih delova Beograda, Igor Marojević se u ovom romanu obračunava sa svojim alter egom, dvojnikom i književnim blizancem, na način koji nije viđen u srpskoj književnosti.“ Filip David

Za sve goste obezbeđeni su pokloni firme „Esensa“ – „beogradski melem“, proizvod originalne formulacije, sačinjen od sastojaka prirodnog porekla koji se tradicionalno koriste za negu zdrave i regeneraciju suve, iritirane i oštećene kože.

Knjigu „Prave Beograđanke“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Pogledajte još