Sofija Loren u filmu igra svoju majku

RIM, 15. marta 2010. (Beta-AFP) - Italijanska glumica Sofija Loren vratila se na male ekrane u filmu o svom životu u kojem igra svoju majku, ženu koja je uradila sve kako bi njena ćerka postala filmska zvezda.

Dvodelni film "La mia casa e piena di spečhi", zasnovan na knjiži glumičine sestre Marije Šikolone, priča je o karijeri Sofije Loren, koja je počela kao statistkinja u filmu "Kvo vadis" iz 1950. Prvi deo filma prikazan je u nedelju uveče na italijanskoj državnoj televiziji RaiUno, a drugi će biti prikazan večeras. Sofiju Loren igra Margaret Made, koja je na filmu debitovala u prošlogodišnjem filmu Đuzepea Tornatorea "Baria: Kapija vetrova".

Centralna ličnost u filmu je Romilda Vilani, koja je u mladosti pobedila na takmičenju za najbolju dvojnicu Grete Garbo i imala glumačke ambicije, ali su je roditelji sprečili da napravi filmsku karijeru. Preko svoje ćerke Sofije, čiji je otac muškarac koji ju je napustio, po svaku cenu pokušala je da ostvari taj san i u tome uspela. Od 1957, Sofija Loren snimala je u Holivudu sa najvećim glumcima tog vremena Klarkom Gejblom, Piterom Selersom, Džonom Vejnom i Frenkom Sinatrom. Oskara za najbolju glumicu dobila je 1962. za film "Ćoćara" Vitoria de Sike.

Pogledajte još