NEMA VIŠE IZGOVORA: Top-saveti za mršavljenje za žene koje su uvek u žurbi

Navodimo, nekoliko saveta, nadajući da će vam pomoći da napokon ostvarite svoj cilj.

Dovedite kuhinju u red

Znamo da će ovo biti užasno mukotrpno, ali pokušajte da sortirate svu hranu u vašoj kuhinji. Otarasite se one koja obiluje praznim kalorijama, a kvalitetne namirnice stavite na dohvat ruke.

Odredite vreme za vežbanje

Jednostavno unesite termin u podsetnik na telefonu ili ga zapišite u notes – veće će biti šanse da ćete se držati plana.

Pripremite obroke unapred

Odvojite par sati tokom vikenda za pripremanje obroka za sledeću nedelju, ili makar odredite od kojih namirnica ćete praviti obroke - neka budu što jednostavniji. Namirnice koje mogu da stoje par dana u frižideru biće najbolja opcija.

Ne oslanjajte se na šećer i kofein

Jutarnja kafa je jedno, ali ako je pijete prečesto, onda je to nešto sasvim drugo. U stresnim trenucima i tokom žurbe ljudi obično posežu za slatkišima ili slanim i masnim grickalicama kako bi na brzinu svom telu pružili energiju. Međutim, u pitanju je velika zabluda – to će vas samo učiniti još umornijim.

Nosite zdrave grickalice svuda sa sobom

Nosite orašaste plodove, jogurt, energetske pločice, ili bilo šta zdravo što može da stane u torbu svuda sa sobom. Ili jednostavno na poslu napunite fioku radnog stola kvalitetnim namirnicama.

Nađite partnera za vežbanje

Ne samo da će vam zbog toga trening brže proći, već su manje šanse da ćete preskočiti naredni znajući da vas neko čeka.

Držite sportsku opremu kod ulaznih vrata od stana

Ili u kolima, ili u radnom stolu na radnom mestu. U svakom slučaju – gde god će vam biti u vidokrugu i na dohvat ruke jer su veće šanse da će vas dodatno motivisati za fizičku aktivnost.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još