fbpx

BLISTAJU: Zašto žene izgledaju lepše nakon prevare?

Često promene i sebe, ali najčešće se prvo odluče za novu boju kose, frizuru, krenu u teretanu i slično – jednostavno počnu da izgledaju bolje nego ikad.

To ste dosad sigurno primetili, bilo na drugima ili na sebi, ali znate li zašto žene izgledati bolje nakon takvog događaja u životu?

Naime, kada je žena prevarena, ona to shvata kao takmičenje. Time što menja svoj izgled, žena želi da vrati šansu u svoju korist u tom takmičenju.

Takođe, žene često krive svoj izgled za prevaru partnera, jer oni uglavnom varaju s mlađim i lepšim ženama, odnosno onima koje više pažnje posvećuju svom izgledu, tvrde psiholozi. Drugim rečima, popravljanje izgleda nakon raskida, a posebno prevare, znači prihvatanje krivice za raskid.

Kada muškarac prevari ženu, ona počne da se oseća loše i reaguje tako da menja izgled, jer veruje da on to ne bi uradio da se ona više sređivala i radila na sebi. To je apsolutno pogrešno mišljenje, jer sva krivica bi uvek trebalo da bude na preljubniku, a ne na prevarenoj osobi.

Ali, s druge strane, ova promena nakon preljube nije loša, jer može pomoći ženama da postanu svesne sebe i nastave dalje u potrazi za svojom identitetom.

To je manifestacija želje za napredovanjem i unapređenjem sebe i delova ličnosti za koje žene misle da su ih izgubile u vezi. Često s promenom izgleda utičemo i na promenu unutar sebe – zaključak je psihologa.

Izvor: Avaz.ba
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.